Sidor

onsdag 22 maj 2013

Stor kris hos de svenska dagstidningarna... Kraftigt tapp av läsare och räckvidd.

SR har ett inslag om den svenska krisbranschen  - dagstidningar. Det är bekymmersamt att tidningarna tappar så stort och så snabbt. Å andra sidan är det tidningarna själva som kan ändra utvecklingen. Hur mycket tar man betalt? Vad får man för mervärde som prenumerant? GD och AB tar EXTRA betalt av oss som är helårsprenumeranter för att jag ska få läsa tidningen på min ipad. Det är att utmana sina mest trogna läsare.

De som kan lösa tidningskrisen är just tidningarna och skulle jag ge ett enkelt råd till en morgontidning så är det  - bli mer lokal. Riksnyheter kan jag läsa i andra sammanhang men förklaringen till härvan i Utbildnings och arbetsmarknadsnämnden kan man inte ta del av på annat sätt än genom en bred stor artikel i lokaltidningen. Där man verkligen lyfter fram vem Peter Bergström är. Hur är han kopplad mellan skandalerna på ambulansen i Gävle och partiet och sin position som ordförande i nämnden? Är det därför som s inte kan koppla bort honom från uppdraget? Att Carina Blank (S) dotter sitter som ledamot i UAN - är det förklaringen till s agerande? Osv osv.

Där kan ingen slå tidningen på fingrarna ( om man verkligen började med sådan artiklar förstås).

Det ytliga och snabba i notisform får man reda på i alla fall utan det är det granskande och fördjupande som kommer att bli lokaltidningens räddning. Kom ihåg var du läste det först...

Inga kommentarer: