Sidor

torsdag 23 maj 2013

Socialdemokraterna i Gävle och arbetarrörelsen fick 100 miljoner när man sålde Arbetarbladet. På vilket sätt kommer det att påverka den lokala valrörelsen i Gävle?

Aftonbladet TV tar upp frågan om kopplingen mellan s och lotterier. Det är en intressant fråga och i Gävle har vi sett att när s svek Arbetarbladet och tog hem 100 miljoner i vinst - så förändrades förutsättningarna dramatiskt för den lokala valrörelsen i Gävle.

S i Gävle har mer pengar än vad vad stora partier har på nationell nivå och vi kommer inte att få se köpta annonser från s utan det kommer att strömma olika konsulter som kommer att avlönas av s rika kassa.

Follow the money - kan man då säga. Vi har redan sett hur unga hungriga "företagare" söker sig till s och de belönas rikligt för sitt intresse för s. Vi vet inte hur många miljoner som strömmar ut till dem som kallar sig s märkta företagare men att att de får betalt står ställt bortom allt rimligt tvivel.

En företagare som är djupt engagerad i s fick ett stort och lönsamt uppdrag av s i Gävle att arrangera sommarkvällar. Ett stort uppdrag som gavs utan upphandling. I andra länder kallar vi det korruption men media i Gävleborg har inte reagerat. Själv drar jag snarast liknelser till Ryssland och Kina där lönsamma uppdrag och verksamheter delas ut till partifunktionärer. Finns det verkligen inte en enda journalist som reagerar med ryggmärgen mot den korruptionen? Följ personen i sociala medier och titta hur han tillbringar sin tid på socialdemokratiska kongresser och topputbildningar. Det är förmodligen där som affärerna också görs upp.

Som sagt, spelreglerna har förändras i Gävle och Gävleborg när s nu kommer att ha en mycket stor budget (förutom att man äger den kommunala organisationen). Vi moderater får istället fortsätta det envetna arbetet som folkrörelse att knacka dörr, ringa telefonsamtal och stå på Rådhustorget och möta väljare.

Anledningen till att alliansen vinner valet i Gävle 2014 beror inte på att vi har mest resurser utan på att vi har den bästa politiken för Gävle Gävleborg och Sverige.Inga kommentarer: