Sidor

onsdag 29 maj 2013

Pressmeddelande med anledning av LO:s krav som försvårar för utrikesfödda att komma till Sverige och arbeta

PRESSMEDDELANDE

2013-05-29

Lars Beckman kritiserar LO:s krav som presenterades idag där man vill stoppa och försvåra för utrikesfödda att komma till Sverige och arbeta!

I dag kom beskedet att LO kraftigt vill begränsa den utomeuropeiska arbetskraftsinvandringen till många LO-yrken. Det gäller till exempel städare, byggjobbare och restauranganställda. Alla 14 LO-förbund står bakom kravet som publiceras i dag.

Mot detta reagerar Lars Beckman (M) kraftfullt.

- LO vill förhindra och försvåra för utrikes födda att komma till Sverige och bidra till det svenska välfärdsbygget, vilket är djupt olyckligt och spelar främlingsfientliga krafter i händerna, säger Lars Beckman i en kommentar till beslutet.

- Det är en felaktig tanke att det skulle finnas ett visst antal arbeten att fördela i en marknadsekonomi, utan alla jobb behövs och när arbetsgivare hittar rätt medarbetare - oavsett var den personen är född - så växer ekonomin, och det skapas ännu fler jobb, fortsätter Beckman.

- Det är inte rimligt att skuldbelägga de som kommer till Sverige för att bidra till bygget av det svenska välfärdssamhället, säger Lars Beckman vidare.

- Även LO i Norge vill försvåra och förhindra för utrikesfödda att komma till Norge och arbeta. Vad skulle det betyda för alla svenska ungdomar som är där och arbetar? Ska de skickas hem med budskapet - Go Home?

- I Gävleborg är det över 8000 utrikesfödda som går till jobbet varje vecka enligt Riksdagens utredningstjänst. Vilka av dessa är det som LO anser inte borde få vara i Sverige och arbeta? avslutar Lars Beckman.
Riksdagens Utredningstjänst (RUT) har på riksdagsledamot Lars Beckman (M) uppdrag utrett hur många företag i Gävleborg som drivs av utrikes födda företagare samt hur många utrikes födda i Gävleborg som går till jobbet varje vecka.

RUT-undersökningens resultat visade att över 8 000 utrikes födda i Gävleborg har ett jobb att gå till varje vecka. Dessutom är över 1600 utrikes födda personer företagare i Gävleborg, och de skapar i sin tur över 1300 jobb i Gävleborg.

Kontakt:

Lars Beckman (M)
Riksdagsledamot Gävleborgs län
070 – 361 36 96

Inga kommentarer: