Sidor

måndag 20 maj 2013

Ikväll möts Moderaternas kommunfullmäktigegrupp och beslutar om ansvarsfrihet eller inte för UAN

Ikväll kommer den moderata kommunfullmäktigegruppen att träffas för att besluta i frågan om ansvarsfrihet eller inte för utbildnings och arbetsmarknadsnämnden. Bakgrunden är den bristande kontroll och ansvar som nämnden har visat genom att inte upptäcka den omfattande förskringring som har skett på en skola i Gävle.

Det finns många komplikationer i ärendet och för s är frågan självklart delikat. En nämndsledamot från s är nära anhörig till kommunalrådet Carina Blank och det kan faktiskt inte uteslutas att s hållning i frågan har påverkats av det.

Om man skulle bevilja ansvarsfrihet för en nämnd som inte har upptäckt en förskingring på över 20 miljoner - när ska man då inte bevilja ansvarsfrihet?

Att leda och ta ansvar handlar också om att ta konsekvenserna av ett misslyckande. Här brister det stort från s som inte tycker att de har gjort något fel. Självklart blir det ytterst väljarna i valet 2014 som kommer att få utkräva ansvar från s v och mp men nästa veckas sammanträde i kommunfullmäktige ska avhandla frågan om personligt ansvar för de politiker som inte upptäckte det inträffade under 2012.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det trodde jag kommunfullmäktige gjorde...

Tycks som någon börjar tro på sin egen maktfullkomlighet...