Sidor

tisdag 16 april 2013

Inbjudan till seminarium; Restvärme som går till spillo skulle kunna värma 500 000 småhus!

Välkomna på seminarium:

Restvärme som går till spillo skulle kunna värma upp 500.000 småhus!

De moderata riksdagsledamöterna Ulf Berg, Lars Beckman och Johan Johansson bjuder in till ett lunchseminarium för att diskutera hur en större del av den restvärme från industrin som idag går till spillo kan tas tillvara i fjärrvärmenäten. Den skulle då kunna användas vid uppvärmning av exempelvis villor.

Sverige utnyttjar idag 4 TWh restvärme, trots att beräkningar i den senaste fjärrvärmeutredningen visar att potentialen är mellan ca 6 – 8 TWh. Att släppa ut restvärme får konsekvenser i form av stora samhällsekonomiska förluster. Dessutom förlorar miljön, industrin och kunderna på att restvärmen inte tas tillvara.

På seminariet medverkar Anders Ydstedt, talesperson för industrigruppen Återvunnen Energi, för att informera om hur restvärmen kan tas tillvara i fjärrvärmenäten och vilka regler industrigruppen bedömer behövs för att nå målet om effektivare uppvärmning. Även Tomas Hirsch, SSAB i Borlänge, och Emma Gunnarsson, Industry Park of Sweden/Kemira i Helsingborg, deltar på seminariet för att berätta om industrins syn på och erfarenheter av hur restvärmen skulle kunna tas tillvara av kommunerna på ett effektivt och miljövänligt sätt.

   
 
TID: Torsdagen den 25 april kl. 11.45 – 13.00

PLATS: RÖ2-08, Entré Riksgatan 2

Vi bjuder på enklare lunch. Anmälan sker till
emilie.schelin@riksdagen.se eller via telefon 070 - 817 64 86 senast onsdagen den 24 april.

Varmt välkomna!


Inga kommentarer: