Sidor

tisdag 25 december 2012

Snart kommer NRJ till Gävle...

Den 1 januari kommer NRJ till Gävle på frekvensen 106.7. Det är något för många att se fram emot. Själv hade jag förmånen att arbeta på NRJ några år på sälj och marknadsavdelningen så jag besökte regelbundet NRJ:s huvudkontor i Paris. NRJ startade som en olaglig radiostation i Frankrike och när man skulle stänga ner den så uppmanade NRJ de som lyssnade att komma och protestera mot stängningen och eftersom det kom hundratusentalsmänniskor så insåg politikerna att det var bättre att tillåta kommersiell radio i Frankrike.

I Sverige så har vi varit ett av de sista länderna i den fria västvärlden att tillåta fria och från staten oberoende medier och än finns det mycket kvar att göra för att utveckla alliansens mediapolitik. Koncessionsavgifter för radio borde tas bort, och momsen på dagstidningar. Vi borde tillåta en ännu större mångfald på de lediga frekvenser som finns för både radio och tv. Till en del så kommer det att bli så när vi nu släpper loss digitalradio i Sverige men även Boxer borde ha utrymmer för ännu fler tv kanaler.

Fria medier har alltid varit socialismens största fiende och tittar du på när raset för s kom så råkar det sammanfalla med att internet slog igenom i Sverige och vi fick konkurrens med Sveriges Radio och SVT.

1 kommentar:

Anonym sa...

Frågan är varför ni i styrande ställning inte ger PTS i uppdrag att kordninera fram fler frekvenser?

98,3 samt 107,4 bör finnas klara att börja på att sända redan från imorgon...