Sidor

lördag 8 december 2012

Lyssna gärna på Magdalena Andersson - finansministerkandidat för s - i Ekots lördagsintervju. Försök sen att förklara s politik.

Det var med stort intresse jag satte mig och lyssnade på Ekots lördagsintervju med s finansministerkandidat Magdalena Andersson. Det var nu alla tunga besked skulle komma var förväntningarna men i själva verket blev frågetecknen fler efter intervjun än före.

Det vi redan visste blev bekräftat. S vill höja kostnaderna för svenska företag med 30 miljarder genom att ta bort sänkningen av restaurangmomsen, fördubbla arbetsgivaravgifterna för alla unga under 26 år och man vill också införa en kilometerskatt på tung trafik. Ekot ställde flera relevanta frågor. Om det inte skadligt att höja arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år - varför tar ni då och kompenserar den offentliga sektorn för kostnadschocken? På vilket sätt blir det fler jobb i restaurangnäringen om man dubblar momsen och dessutom fördubblar kostnaden för unga under 26 år när många arbetar just i restaurangnäringen?

Lägg till det att hon passade på fler frågor i snabba ja och nej frågor än vad hon svarade på så ökade snarast förvirringen för svenska folket.

Det blev också bekräftat i intervjun att s är för rutavdrag för läxhjälp för elever som går på grundskolan men är emot på gymnasiet. Därmed faller hela förra veckans klasskampsretorik från partiet och det finns nog en och annan sosse, inte minst dem som jag har haft twitterdebatt med under veckan, som nu inför sina väljare får väldigt svårt att förklara partiets hållning.

Inga kommentarer: