Sidor

torsdag 6 december 2012

Hur har näringslivet i Arbrå utvecklats efter Sandvik?

PRESSINBJUDAN:

2012-12-06

Hur har näringslivet i Arbrå utvecklats efter uppsägningarna i samband med Sandviks nedläggning 2009?
I mars 2009 kom beskedet att Sandvik i Arbrå varslade 53 personer om uppsägning. Många såg en mörk framtid gå till mötes. Men vad hände egentligen i Arbrå efter nedläggningen? Vad blir följderna av att företag tvingas till uppsägningar? Det är just nu en aktuell fråga i hela landet på grund av den varselvåg som sköljt in över Sverige under hösten till följd av den ekonomiska krisen i omvärlden som lett till minskad efterfrågan och minskad produktion som gjort att fabriker tvingats till nedläggning.

I Arbrå har ett helt nytt industricenter vuxit fram efter Sandviks nedläggning och många nya arbetstillfällen har därmed skapats. Riksdagens Utredningstjänst (RUT) har på uppdrag av riksdagsledamot Lars Beckman nyligen presenterat en rapport där det framgår att utanförskapet i Gävleborg minskat med närmare 2800 personer mellan åren 2010 och 2011. Sedan 2006 har utanförskapet i Gävleborg minskat med 10 000 personer.

Fredagen den 7 december besöker riksdagsledamot Lars Beckman (M) och Mattias Ekström, ordförande i Moderaterna i Bollnäs, ett flertal företag på Arbrå Industricenter. Med på besöket är även näringslivschef Peter Eriksson för att visa och berätta hur näringslivets utveckling i Arbrå sett ut sedan Sandviks nedläggning.

Datum:
Fredagen den 7 december

Tid:
11.00

Plats:
Matsalen, Arbrå Industricenter, Arbrå

Medverkande:
Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborgs län

Mattias Ekström, ordförande Moderaterna i Bollnäs

Inga kommentarer: