Sidor

måndag 26 november 2012

Spritorgier i s-styrda Sandvikens Energi och misstänkt skattefiffel?

I Arbetarbladet idag skriver man om det s-styrda Sandvikens Energi  spritorgier. Så här kan det bli när ett parti som s har styrt för länge. Man tror sig ha rätt att sätta sig över gällande lagar och regler så bara det är ett skäl för maktskifte i valet 2014 även i Sandvikens kommun.

I sak handlar det om att ledningen för Sandvikens Energi bestående av vd och styrelseordförande mfl har druckit och ätit gott vid många tillfällen på skattebetalarnas bekostnad. Man verkar inte heller ha följt gällande skatteregler för representation som då borde utlösa en personlig beskattning för de personer som berörs. En frågan man ställer sig är hur s ordföranden kan ha attesterat vd reseräkningar när det är så allvarliga fel på den. En annan frågan man ställer sig är om de kommunala revisorerna har varit oaktsam när man inte har upptäckt detta?

Hur som helst så är det bara att vara tacksam över att Tomas Roslund fd Företagarnas ordförande i Sandviken har tagit fram dessa oegentligheter i ljuset och jag förutsätter att nu kommunledningen tar iniativ till en omfattande utredning där allt får komma upp i ljuset. Man borde också begära en självrättelse hos Skatteverket om inte redan Skatteverket har inlett en revision av bolaget. Då kan det bli 40 % i skattetillägg på alla fel som är begångna.Inga kommentarer: