Sidor

torsdag 8 november 2012

De två största branscherna som säljer till offentlig sektor är byggbranschen och IT branschen. Hur ska s vinstförbud fungera då?

Dagens Samhälle har en intressant artikel i dagens nummer som visar vilka företag och vilka branscher som gör mest affärer med den offentliga sektorn.

De två största branscherna är bygg och IT branschen och det företag som säljer mest till den offentliga sektorn är Skanska.

LO och socialdemokraterna vill ha ett vinstförbud för de företag som gör affär med offentliga medel och de två företag som då berörs mest - om det inte är tom retorik från s  - är alltså Skanska och Atea.

Hur tänker sig att det ska gå till rent praktiskt? Eller är det vänsterpartiets linje som s tänker gå på genom att förstatliga alla privata företag? Det vore bra och önskvärt om Elin Lundgren och Ulla Andersson skrev en gemensam debattartikel om vilken gemensam politik s och v tänker föra på det här området. Bodil Ceballos miljöpartiet borde också underteckna samma artikel eftersom i alla fall media påstår att det finns ett rödgrönt alternativ i svensk politik.

När kommer det gemensamma besked från s v och mp? Hur tänker sig s v och mp att lagstifta mot vinster i Atea och Skanska?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, redogör gärna för mig och andra var du läst eller hört att "V" vill förstatliga alla privata företag. Eller du kanske kör en liten vit lögn?
Tacksam för svar!

Anonym sa...

Ursäkta, här är jag igen...
Undrar bara om du står upp i riksdagen och förmedlar denna sanning till dina riksdagskollegor.

Tacksam för klargörande på denna plats!