Sidor

tisdag 16 oktober 2012

IF Metallordföranden Löfven ville inte ha stärkt inkomstförsäkring vid arbetslöshet för sina medlemmar men han vill höja a-kassan?

GD har en tv intervju med socialistledaren Stefan Löfven på sin hemsida. Där får han en tittarfråga som är inskickad där frågan ställs om varför s-ledaren inte genomförde en högre a-kassa för IF metallas medlemmar. Ca 80 % av fackens medlemmar täcks idag av olika slag av inkomstförsäkringar vilket ger de allra flesta löntagare en ordentlig inkomstförsäkring. Så även den med hög lön täcks av tjänstemannafackens försäkringar tex.

Svaret från Löfven är anmärkningsvärt. Till skillnad från andra fackföreningsledare så säger han att IF metall inte hade råd med en inkomstförsäkring utan att det är skattebetalarna som ska stå för notan i såfall. Sverige har inte heller råd utan då måste man som s gör - höja skatterna med ca 30 miljarder på svensk företagsamhet och då med udden riktad mot de unga. (Man höjer arbetsgivaravgifterna för alla unga under 26 år med 16 miljarder)

Som IF metallordförande hade alltså Löfven inte råd att ge högre inkomstförsäkring men som s ledare vill han höja skatterna för alla för att finansiera högre bidrag till dem som inte arbetar... Det är helt enkelt inte trovärdigt eller var det så att de övriga fackförbunden är skickligare att hantera intäkter och utgifter än IF metall så att de har råd med inkomstförsäkringar eller fanns det en annan politisk agenda för de olika LO förbund som inte har tecknat tilläggsförsäkringar för sina medlemmar?

Frågan till Löfven ställer många frågor med anledning av hans svar.Inga kommentarer: