Sidor

söndag 1 juli 2012

Alliansregeringen ger inte rasister inflytande i Sveriges Riksdag

Det var en frustrerad och pressad ledare för sverigedemokraterna som höll sitt almedalstal ikväll. Expressen skriver om innehållet här!

Statsminister Fredrik Reinfeldt sa före och efter valet att han inte tänker ge rasister inflytande över svensk politik och det är mot den bakgrunden som man ska se Åkessons frustration. Skulle s också hålla samma löfte som de gav före valet så skulle inte rasisterna kunna ta fram ett enda exempel på där de har röstat fram någon form av inflytande men tyvärr har länets s-ledamöter i en del frågor gett sd inflytande genom att rösta med dem. Det var inte vad Raimo Pärssinen och Elin Lundgren mfl sa före valet men väljarna kan lita på alliansregeringen och oss ledamöter från alliansen. Vi kommer inte att ge sd något som helst inflytande i någon frågan - och allra minst i den enda fråga som sd driver - integrationspolitiken.

Som jag har visat i en RUT rapport så är det över 8000 personer som går till jobbet varje vecka i Gävleborg som är utrikesfödda. Om man skulle, som sd vill, kasta ut alla utrikesfödda så skulle det alltså bli 8 000 mindre skattebetalare och 3000 personer som arbetar i företag som drivs av utrikesfödda skulle också tappa jobbet...

Min mormor var krigsflykting från Finland så förmodligen skulle även jag och min familj bli utkastade av sd och deras anhängare eller var tänker sd dra gränsen?

När det gäller integrationspolitiken så har alliansen gjort ett stort antal reformer som utgår från att Sverige är ett öppet och fritt land där vi välkomnar dem som vill komma till Sverige och arbeta. Vi tar också emot flyktingar som behöver akut stöd och hjälp. När vi tar emot barnfamiljer från Somalia eller andra länder så betyder det att barnfattigdomen i Gävle och andra städer ökar på kort sikt eftersom det är fullständigt naturligt att en person som kommer till Sverige inte har samma inkomst eller levnadsstandard i det korta perspektivet förrän man har etablerat sig på arbetsmarknaden. Så alliansens arbetslinje är särskilt viktigt för utrikesfödda så att man snabbt kan etablera sig på arbetsmarknaden.

Jag tycker att man ska kunna flytta sig mellan olika länder och röra sig fritt om man så vill. Det är fullständigt naturligt för unga svenskar idag att man inte bara söker jobb i Gävle - Stockholm - Göteborg  -Oslo utan i London - New York - Berlin eller Melbourne.

Vi blir mer och mer globala så varför skulle svenska folket vilja stänga in Sveriges invånare innanför gränsen genom att rösta på sd en gång till?

I Finland så drev sd systerparti en tuff valrörelse mot våra bröder och systrar i Finland som pratar svenska och man drev kampanjen att i Finland ska man vara finsk.  Är det så vi vill att våra svensktalande personer i Finland ska behandlas? Har du hört någon från sd ta avstånd från hur de svensktalande i finland behandlas? Nej, för det är en liknande retorik man använder i Sverige mot alla utrikesfödda.Inga kommentarer: