Sidor

lördag 9 juni 2012

Pressmeddelande: Socialdemokraterna behöver ta fram en policy för etik och moral på nätet för socialdemokratiska politiker!

PRESSMEDDELANDE:
 
2012-06-09

Socialdemokraterna i Gävleborg behöver uppenbarligen ta fram en policy för etik och moral på nätet för socialdemokratiska politiker i länet!


Ett stort problem som uppkommit de senaste åren är det omfattande näthat som finns och har funnits. Det har fått till följd att bl a ledande tidningar har försvårat för mediakonsumenterna att lämna kommentarer på artiklar mm. Det finns även bloggar närstående arbetarrörelsen exempelvis bloggen Alliansfritt Sverige - som har som affärside att misskreditera alliansen och dess företrädare.

Nu har Socialdemokraterna i länet tagit näthatet till en ny politisk nivå. Enligt Arbetarbladet idag så har en av Gästriklands tyngsta s politiker ägnat sig åt omfattande nätaktiviteter där han anonymt och under falskt namn har misskrediterat politiska motståndare och kända idrottsprofiler vilket det finns all anledning att vara djupt kritiskt emot.

- Det hedrar den aktuella politikern att han är beredd att lämna alla politiska uppdrag men det bekymmersamma är att såväl kommunalrådet i Hofors, Marie-Louise Dangart som s ordföranden, tillika LO ombudsmannen, Viktor Rasjö säger att de har fullt förtroende för honom. Det är uppenbart att socialdemokraterna har tappat den moraliska kompassen som borde finnas i ryggmärken hos varje demokratiskt vald politiker säger Lars Beckman, moderat Riksdagsledamot i en kommentar.

- Marie-Lousie Dangart kommunalråd för socialdemokraterna i Hofors, säger till Arbetarbladet att socialdemokraterna inte har någon policy för hur man ska agera på nätet och att det är en anledning till att man har fullt förtroende för personen som är ordföranden i kultur och fritidsnämnden tillika ledamot i barn och utbildningsnämnden, vice ordförande i Hofors Elverk samt nämndeman (!), som har misskrediterat sina motståndare under falskt namn.

- Det är djupt beklagligt och anmärkningsvärt att Gästriklands ledande socialdemokrater inte tar avstånd från det näthat som den ledande socialdemokraten uppvisat systematiskt och omfattande säger Lars Beckman vidare och fortsätter - Det kan säkert ha förekommit att yngre personer från alla partier vid något tillfälle har skrivit något som inte är lämpligt men det går inte att på något sätt att jämföra med att en av Gästriklands tyngsta s politiker gör detta menar Lars Beckman.

- Det är viktigt att vi som är demokratiskt valda politiker bidrar till ett politiskt klimat i länet som är öppet och transparent och som visare respekt för demokratin. Att vi har hårda åsiktsskillnader och står upp för dessa är inte samma sak som att systematiskt och omfattande misskreditera politiska meningsmotståndare anonymt på nätet och det borde även socialdemokraterna i länet förstå säger Lars Beckman vidare.

- Uppenbarligen måste socialdemokraterna i länet ta fram en policy där det framgår att man inte bör misskreditera politiska motståndare under falskt namn men det är beklagligt att socialdemokraterna måste ta fram en policy för någonting som borde vara självklart för var och en avslutar Lars Beckman.

Fakta:

Arbetarbladet avslöjar idag att en av Gästriklands tyngsta s-politiker systematiskt och omfattande misskrediterat politiska motståndare på nätet under falskt namn.


Lars Beckman bloggar på adressen www.larsbeckman.se och har haft över 102 000 besökare sedan bloggen startade och finns även på twitter även under profilen @beckmansasikter.


Kontakt:


Lars Beckman
Riksdagsledamot (M) för Gävleborgs län
070 – 361 36 96


Inga kommentarer: