Sidor

torsdag 14 juni 2012

Om facken ser till sina medlemmars bästa istället för att vara kampanjorganisation för s skulle man få större trovärdighet.

Socialdemokraternas tidning allt i politiken har gjort en enkät med sina partivänner som är fackligt aktiva och ställt frågan vilka regeringskontakter de har.

Som framgår av enkäten så är det få socialdemokrater som har tillträde till regeringen vilket är naturligt. Det är vi i alliansen som träffar Regeringen och dess företrädare och facket har själva valt att vara en kampanjorganisation för s, så varför skulle regeringen träffa s företrädarna?

Däremot så träffar vi ofta medlemmar i fackförbunden som är intresserade av att prata om hur arbetsvillkoren kan förbättras, och hur Sverige kan utvecklas. Statsminister Fredrik Reinfeldt reser runt i Sverige varje vecka och sitter ner och pratar med medarbetare på olika arbetsplatser.

På samma sätt som han förmodligen ofta träffar företagare som är entreprenörer, som också kan berätta om vilka förbättringar som vi kan göra för att det ska bli fler jobb.

Inga kommentarer: