Sidor

lördag 23 juni 2012

Ljust dygnet runt!

Just nu befinner vi oss i Norrbotten och Boden. Här är det ljust dygnet runt och fast man är född och uppvuxen i Norrbotten så är det alltid lika ovant just när det är ljust dygnet runt. Man blir helt enkelt inte trött på samma sätt.

I Boden så togs det ett beslut förra veckan av s och v där man  bestämde sig för att rädda v kommunalråd från personlig konkurs genom att köpa in en fastighet som absolut inte behövs i kommunens fastighetsbestånd, men som hjälper vänsterpartiets ledande person. Socialisterna har alltid varit bra på att ta hand om de sina - och v i Boden är inte något undantag alltså. Men straffet av Bodenborna kommer att bli hårt i valet om jag förstår de reaktioner som jag har mött rätt. Det finns bättre sätt att använda miljoner till än att rädda vänsterpartiska politiker som gör dåliga affärer. Å andra sidan finns det vänskapskorruption överallt. Har du sett Gävle kommun skicka någon faktura till de gamla ägarna av Furuviksparken på 6.5 miljoner kronor, eller till de nya ägarna?

För 6.5 miljoner skulle vi förmodligen ha råd att täppa till potthål i Gävle och klippa gräsmattor mm.

Men även i Gävle så får det bli väljarna som tycker till i valet om det var rätt att skänka bort 6.5 miljoner kronor till ägarna bakom det privatägda Furuviksparken.

Inga kommentarer: