Sidor

lördag 23 juni 2012

Hård styrning av programmet sommar avslöjar Aftonbladet. SR får både det och andra program att framstå som spontant och ärligt men bakom kulisserna styr man alltså hårt.

Sverige var ett av de sista länderna i europa att få fri radio och tv. Det var den dåvarande borgerliga regeringen i början av 90-talet som tillät fri radio och tv även i Sverige. Vänsterpartiet och socialdemokraterna röstade också emot - av ideoligiska skäl.

8/10 journalister på SR röstar också rött enligt Sveriges mest välmeriterade mediaforskare och nu avslöjar Aftonbladet idag att det som framstår som spontant och ärligt i programmet Sommar i P1 i själva verket är hårt redigerat och kontrollerat. Som sagt var, fria och ärliga medier har alltid varit socialismens största hot så varför skulle inte Sommar i P1 inte vara hårt redigerat och kontrollerat bakom kulisserna?

Vi vet alltså inte varför producenterna bakom Sommar skulle inledas med just Anja (som hade ett mycket bra program enligt reaktionerna på Facebook och Twitter). Finns det en dold agenda eller var det bara en slump att det råkade bli Anja i första programmet och att hon där avslöjade sin kärlek och att hon är gravid.

Inga kommentarer: