Sidor

tisdag 8 maj 2012

Var statliga Sveriges Radio på samma utfrågning som mig?

SR Ekot har ett inslag från skatteutskottets hearing om jobbskatteavdraget i förmiddags. I stort var alla överens om att jobbskatteavdraget har haft en stor betydelse för att skapa jobb i Sverige och den enda i panelen som var kritisk var just Almega. Gissa vem som SR Ekot lyfter fram?

Att man dessutom inte vet att Roger Mörtvik var från TCO och inte något annat gör väl inte saken bättre? (Roger Mörtvik råkar vara tidigare socialdemokratisk statssekreterare vilket möjligtvis påverkar hans inställning till jobbskatteavdraget)

Har det att göra med att 8/10 på SR och SVT röstar på det rödgröna blocket i svensk politik?  Gå gärna in och se hela utfrågning på Riksdagens hemsida eller SVT Play (om den finns där) för att bilda dig egen uppfattning om vad jag skriver.

Även statliga SVT (där också 8/10 röstar på det röd-gröna alternativet) har en liknande vinkling men titta själv på riksdagens hemsida på hela utfrågningen så funderar du över om SVT och SR har tolkat vad som sagts rätt. Om du kommer fram till slutsatsen att de har hårdvinklat inslaget till förmån för v som vill avskaffa jobbskatteavdraget - fundera över varför det är så.Inga kommentarer: