Sidor

fredag 18 maj 2012

Två hjärntumörer i huvudet är kanske inte så viktigt att bry sig om?

En nära vän till oss har drabbats av en mycket allvarlig sjukdom boende här i Gävle och så har vi en annan bekant som också har drabbats av en allvarlig sjukdom i Kina.

Vår bekant i Gävle blev hemskickad från akuten och tre veckor sedan när hon till slut fick komma på magnetkameraröntgen så konstaterades två hjärntumörer. Hon fick komma till Uppsala förra veckan och väntar nu på besked om resultatet av den biopsi som är genomförd. Igår ringde hon till sjukhuset i Gävle men där visste inte någon ens om att hon var sjuk...Och ännu mindre vad resultatet var av undersökningen i Uppsala... Det har gått nästan två månader sedan detta började utan att det har kommit fram till något resultat eller behandling på Gävle sjukhus.

Tyvärr har en annan bekant drabbats av en allvarlig sjukdom boende i Kina. Där gjordes undersökning  och biopsi samma dag och inom två veckor så var operation genomförd.

De undersökningar som finns om sjukvården i Sverige där sjukvården i Gävleborg hamnar i den absoluta sverigebotten verkar alltså vara mycket rättvisa och speglar verkligheten väl. Så jag längtar till valet 2014 när vi i alliansen kan påbörja det långa och mödosamma arbetet med att få sjukvården att bli bra även i vårt län.

Inga kommentarer: