Sidor

tisdag 22 maj 2012

Ny ordförande i arbetsmarknadsutskottet och utbildningsutskottet..

Tomas Tobe från vårt län lämnar det tunga uppdraget som ordförande i Arbetsmarknadsutskottet och går till Utbildningsutskottet som också är ett tungt och viktigt uppdrag där han ska vara med och forma framtidens utbildningssystem tillsammans med utbildningsminister Jan Björklund och övriga alliansvänner.

Till ny ordförande i det tunga och viktiga arbetsmarknadsutskottet utsåg vi i Riksdagsgruppen Elisabeth Svantesson, som för övrigt sitter några rum ifrån mig i Riksdagskorridoren. Elisabeth kommer att arbeta tillsammans med arbetsmarknadsministern för att fortsätta utveckla arbetsmarknadspolitiken. Elisabeth har en gedigen och tung civil utbildning bakom sig som passar det uppdraget väl.


Media skriver om utnämningen av Elisabeth:

Utnämningen av Elisabeth Svantesson till ordförande i arbetsmarknadsutskottet kan ses som ett led i den nya M-strategin. Hon ledde tidigare Moderaternas integrationspolitiska arbetsgrupp och har skrivit en avhandling om det första året i Sverige.

– En sak som fattas för nyanlända är nätverk. Vi måste hjälpa utrikesfödda med kontakterna på arbetsmarknaden, säger hon.

Vi i Nya Moderaterna fortsätter att utveckla och förnya vår politik inför valet 2014 men framförallt för att göra ett bra land ännu bättre att bo och verka i.

Tomas känner vi väl till i vårt län men Elisabeth är kanske inte lika välkänd så här är hennes cv, taget från pressmeddelandet som gått ut från partiet idag:

Elisabeth Svantesson är sedan 2006 ledamot i riksdagen och ledamot i finansutskottet och riksdagens EU-nämnd. Under förra mandatperioden var hon ledamot i arbetsmarknadsutskottet. Hon är Ekonomie licentiat i nationalekonomi 2006 från Örebro universitet, har en magisterexamen i nationalekonomi 2001 vid Uppsala universitet och civilekonomi i företagsekonomi 1991.

Inga kommentarer: