Sidor

tisdag 29 maj 2012

Ingen Loreen i sd:s värld. Missa inte dagens ledare i DN

DN har en läsvärd ledare idag om skillnaden mellan sd och svenska folket. Medan vi andra hade glädjetårar rinnande efter våra kinder så rasade sd på twitter mot den svenska segern. DN beskriver det bra idag.

Den som följer min blogg vet min inställning till sd och rasister. Det man alltid måste komma ihåg är att nazisterna i tyskland på 30-talet tog inte makten genom en statskupp utan de blev valda av det tyska folket. Byt ut ordet jude mot muslim så ser du likheterna mellan argumentationen. Sverige har problem med att integrera nya utrikesfödda lika snabbt som vi gjorde tidigare, men en förklaring är att de som nu kommer till oss har en annan bakgrund än när vi hade enbart arbetskraftsinvandring. Om det skrev jag en debattartikel i början av året tillsammans med utrikesfödda företagare. Där lyfte vi fram frågor som hur viktigt det är att kunna språket i Sverige och att man snabbt anpassar till vår kultur i Sverige för att bli en del av vårt svenska samhälle. Vi skrev också andra konkreta förslag för hur vi kan utveckla politiken på det här området liksom vi gör på andra områden.

1 kommentar:

Jaxell sa...

Klart att det var 100% Sverige som vann. Vad jag vet så är både sångare och sångskrivare svenskar. Hade gärna sett att alla låtskrivare och sångare representerar sitt hemland i ESC, kulturell spridning och acceptans av andra kulturer är en bra sak. Lite fånigt när 10 av låtarna i finalen hade svenska låtskrivare. Men men, inget man direkt grämer sig över.