Sidor

torsdag 24 maj 2012

Förvånande attack på de kommunala tjänstemännen från s-kommunalrådet som är delgiven misstanke om grovt mutbrott.

Carina Blank, det socialdemokratiska kommunalrådet,  som är delgiven misstanke om grovt mutbrott, går till rasande attack i GD idag på de kommunala tjänstemän som har avslöjat den misstänkta korruptionen i Furuviksparkens härva.

Vad säger facket eller är de lojala med s-ledningen? Är det ok att kommunens högsta s-politiker går ut och påstår att tjänstemännen på Gävle kommuns revision är "politiserade" för att de tagit fram alla fakta i härvan? Betyder att även kommunalrådet anser att riksenheten mot korruption också är "politiserad" för att man utreder härvan? Och är polisen som genomför förhören också "politiserade".

Ordet politiserad betyder förövrigt i Gävleborg att håller du med s - så är du opolitisk och har du en annan uppfattning så är frågan "politisk".

Det blir följden av ett parti har styrt Gävle sedan rösträtten infördes och på varje viktig position i det röda Gävle sitter det en lojal tjänstemän. Lägg till det att 7 av 10 journalister genererellt röstar på det röd-gröna blocket så hittar du frågan till varför just politiserad betyder att du inte håller med s problemformulering.

Men att gå till ett så grovt angrepp på kommunala tjänstemän som genom gediget arbete har tagit fram fakta på bordet - det måste vara en Sverigenyhet. Visar inte det också att kommunalrådet är ur personlig balans och skulle behöva hjälp av sitt parti? Finns det inte någon med bättre omdöme i närheten som kan tala om det olämpliga i att agera på det sättet?

1 kommentar:

Marita Engström sa...

Blank har polisanmälts och en förundersökning har inletts. Men så vitt jag vet har ingen delgivits någon misstanke om brott. Beckman skulle behöva hjälp av sitt parti? Finns det inte någon med bättre omdöme i närheten som kan reda ut de juridiska termerna och tala om det olämpliga i att sprida sakfel.