Sidor

söndag 6 maj 2012

En framgångsrik allians styr Sverige och mot det står - vadå?

I Arbetarbladet skriver vi i alliansen tillsammans om hur vi vill utveckla Sverige och Gävleborg. Mot en enig och samspelt allians står 4 splittrade oppositionspartier. När såg du senast en gemensam debattartikel från de olika oppositionspartier som finns?

 Senast igår i statliga Dagens Eko lördagsintervju vägrade miljöpartiledaren att ge besked om han sökte samarbete med s. Det enda besked han gav var att miljöpartiet aldrig skulle släppa fram en regering som de själva inte ingår i. Så det betyder alltså att varje förslag från miljöpartiet även är s förslag. På motsvarande sätt resonerar vänsterledaren så varje förslag från v är alltså att betrakta som ett förslag även från s.

Det betyder att man gemensamt har en skattechock mot det svenska näringslivet och svenska folket på cirka 50 miljarder kronor. V och mp kräver en drivmedelsskattehöjning på en krona per liter + moms i ett redan rekordhögt prisläge. S v och mp kräver att det införs en kilometerskatt som skulle slå hårt mot vår exportindustri och mp kräver en snabbavveckling av två kärnkraftverk som skulle leda till mycket mycket höga priser. De vill fördubbla restaurangmomsen och de vill fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år.

Bara i Gävleborg arbetar 2900 personer i restaurangbranschen varav cirka 1000 unga under 26 år och 850 utrikesfödda. Det här är en nyhet som du inte har fått höra i de statliga medierna trots att de har fått flera pressmeddelanden på det men det hänger förmodligen ihop med att 8/10 av journalister i de statliga medierna röstar på det röd-gröna blocket. Då passar det inte in i deras retorik att påvisa varför det är så viktigt med just sänkta arbetsgivaravgifter och sänkt restaurangmoms då det skulle skada det röda blocket i politiken. Någon annan logisk förklaring kan jag inte komma på.

Inga kommentarer: