Sidor

söndag 6 maj 2012

8 av 10 journalister röstar på det röd-gröna blocket på SR och SVT och ett exempel på det finns här..

Statliga Radio Gävleborg sände ett inslag idag där man vill skuldbelägga bilister som kör bil i Gävleborg. Det är ett utmärkt exempel på konsekvenserna av att 8 av 10 journaliser röstar röd-grönt. Ingen problematisering över varför en barnfamilj har två bilar och för att få sitt livspussel att gå ihop använder bilen. En ytterligare problematisering är att lilla Sverige har ett mycket högt bensinpris och stora och långa avstånd. I Kina Brasilien Indien och USA kör man mycket bil med hög bensinförbrukning och där är bensinpriset mycket lågt. Det säger sig själv att de stora länderna med flera miljarder i befolkning släpper ut mer än ett litet land med 9.5 miljoner i befolkning i norra europa.

Men syftet är självklart att bilda opinion för en politisk ideologi (röd-grön) och då passar det bara att försöka skuldbelägga bilisterna i länet.

Vi i alliansen tar miljöfrågan på stort allvar men vi vill inte skuldbelägga bilister och familjer som använder bilen. Genom att vi får lägre förbrukning på bilarna och mer modern teknik så kommer även utsläppen att minska men den stora avgörande frågan är hur vi får andra länder -med väsentligt större utsläpp - att minska sina utsläpp. Det påverkar miljön på riktigt men om det problemformulerar inte de statliga journalisterna på SR.

Inga kommentarer: