Sidor

onsdag 25 april 2012

När partiet blir ett med kommunen... Ett skrämmande exempel från Borlänge..

I Dalarnas tidningar är det en mycket läsvärd krönika idag om hur det socialdemokratiska partiet använt kommunens musikskola i sina socialistiska demonstrationståg på 1 maj.

Krönikören skriver:

Så mycket har Partiet vuxit ihop med kommunen i Borlänge att ingen verkar tycka det är anmärkningsvärt att en kommunal institution tas i anspråk för Partiets politiska manifestation.

I Borlänge är politisering av kommunförvaltningarna tvärt om norm och tradition, och avpolitisering närmast en skandal.

Rubrikerna kommer istället när den kommunala verksamheten inte vill ge politiskt eldunderstöd längre. Flera dalaredaktioner har de senaste dagarna rapporterat om något oerhört: Tänk att musikskolan kan vara så fräck att den nekar S den traditionella marschmusiken under de fladdrande 1 majfanorna i år!
Förvirringen är total! Reportrar ställer kritiska frågor om "utpressning" till musikskolans rektor Christer Paulsson och bekymrade frågor till ordföranden i 1 maj-kommittén Hans Björke: "Går det att tåga till Internationalen utan trumvirvlar?" "Det är det jag inte vet", svarar stackars Björke till DD.

Att musikskolan i decennier tillhandahållit kampmusik till S har emellertid inte föranlett några nyhetsartiklar, inga kritiska frågor vad jag kunnat se.

--

I statliga Radio Gävleborg satt en av de mest högprofilerade programledarna (sambo med landstingsrådet för s)  förra året i programmet sök och finn och småpratade med alla lyssnare fredagen före 1 maj. En av frågorna han ställde till de flesta som ringde in var om personen skulle ut och demonstrera 1 maj, eftersom det var en så god tradition. Tänk om motsvarande person hade ställt frågan såhär istället:

- På söndag ska sverigedemokraterna ut och och demonstrera mot invandringen i Sverige så ska du gå dit och vara med? Det är ju en så trevlig tradition...

Då hade personen med stor sannolikhet blivit avstängd från sändningarna men nu är det socialisterna och kommunister som går ut och demonstrerar och då är det helt plötsligt helt tillåtet att hetsa lyssnarna mot den framgångsrika allliansregeringen. Tänk om samma journalister lyfte fram kommunismens brott mot mänskligheten eller i vart fall funderade över hur det kommer sig att Gävleborg har så hög arbetslöshet trots att s styrt så länge? Det räcker att åka 10 mil söderut till allianstyrda Uppsala så har man lägst arbetslöshet i Sverige...Det handlar alltså om lokala betingelser och lokala frågor som går att påverka själv med rätt kommunledning.Inga kommentarer: