Sidor

onsdag 22 februari 2012

Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill höja drivmedelspriserna och s ville inte svara på frågan om de stödjer det!!

PRESSMEDDELANDE:
2012-02-22

Straffskatt slår hårt mot skogslänen

Idag, i kammaren i Riksdagen, behandlas en rapport från Riksrevisionen gällande skattebefrielse för biodrivmedel. Det finns i detta betänkande tre särskilda yttranden från S, V och MP, där både V och MP påpekar att de vill att skatten på bensin och diesel ska höjas ytterligare.


- Att genomföra skattehöjningar på bensin och diesel har blivit lite som ett självspelande piano för V och MP, det spelar vare sig det behövs eller ej, säger Lena Asplund i en kommentar.

- Det är djupt olyckligt att V och MP vill höja dagens höga drivmedelspriser ännu mer. Gävleborg är ett stort län och hushållen måste kunna använda bilen för sitt dagliga liv, och för att kunna ta sig till och från jobbet. När blir V och MP nöjda och hur ställer sig S till skatten på bensin och diesel? avslutar Lars Beckman.

I dagarna steg bensinpriset till ett nytt rekord och sprängde 15-kronorsvallen. Det är det pris V och MP för en tid sedan tyckte att bensinen borde kosta. Nu är den nivån nådd och de vill fortfarande höja skatten.

Kontakt:

Lars Beckman (M)

Riksdagsledamot för Gävleborg

Ledamot i Skatteutskottet

070 – 3613696


Lena Asplund (M)

Riksdagsledamot för Västernorrland

Ansvarig för frågan i Skatteutskottet

070 – 240 55 02

lena.asplund@riksdagen.se

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer: