Sidor

torsdag 16 februari 2012

Vänsterledaren har startat upp ett eget UD?

Vänsterledaren förhandlar just nu via något kommunistiskt land om frisläppande av de fängslade journalisterna skriver DN. Uppenbarligen vill v-ledaren utnyttja sina kontakter med partivänner bland de marxist-leninistiska rötterna.

Detta agerande kallar s talesperson i utrikesfrågor för ansvarslöst och det är lätt att hålla med. Vi har profesionella tjänstemän på UD som kan och vet hur det diplomatiska spelat bakom en sådan här situation ser ut, och när då en politiker klampar in mitt i samtalen så kan det ställa till o-reda och ytterst innebär det att de fängslade svenska medborgarna riskerar att få stanna längre än nödvändigt i fängelse.

DN skriver:

Enligt uppgift till DN handlar det om kontakter med en regering som i sin tur har goda relationer med den etiopiske premiärministern Meles Zenawis regeringsparti som i likhet med Vänsterpartiet har marxist-leninistiska rötter.
– Om man ser tillbaka på Dawit Isaak-fallet tror jag inte att den tysta diplomatin ska vara för tyst. Den ska vara väldigt tydlig, säger han.

Jonas Sjöstedt säger att hans personliga engagemang i frågan inte har något att göra med att Martin Schibbye tidigare varit politiskt aktiv på vänsterkanten. Martin Schibbye var i unga år chefredaktör för tidskriften Rebell, som ges ut av Revolutionär kommunistisk ungdom.

Inga kommentarer: