Sidor

måndag 6 februari 2012

S är nere på 21.9 % i opinionen och Nya Moderaterna ligger stabilt runt 35%

S är nu nere på 21.9 % rapporterar Nyheter 24 och alliansen leder opinionen stabilt. Det betyder att allt fler kommer att bli nervösa, inte minst i vissa statliga mediaföretag. Jag missade Agenda igår men av de Facebook kommentarer jag läste så gjorde tydligen programledaren vad hon kunde för att sätta statsministern i dålig dager men jag såg som sagt var inte programmet. Däremot så följde jag rapporteringen runt det finska presidentvalet och här gjorde SVT och SR vad de kunde för att försöka framställa valet i finland som jämnt mellan den gröna kandidaten och Samlingspartiets kandidat. Samlingspartiet är som bekant systerparti till Moderaterna... I själva verket blev de en jordskredsseger för Samlingspartiets presidentkandidat och man får väl hoppas att SVT och SR utvärderar sin egen insats och kompetens. Samma sak var det för övrigt i valet i Norge. Då framställdes valet som en succe för s men den stora vinnaren var Moderaternas systerparti Höyre. Så här kommer det att hålla på nu en tid framöver, förmodligen över valet - så då blir det särskilt viktigt för oss i alliansen och Moderaterna att fortsätta förbättra Sverige och hålla fokus på vår egen politikutveckling.

1 kommentar:

Picus.V sa...

Fel, Beckman.
Alliansen leder ingen opinion. Och definitivt inte stabilt...

Att, moderaterna är störst för närvarande tänker jag inte förneka. Men hur är det med era kumpaner? FP backar, Centern backar och stackars KD ska vi inte prata om. FP, C och KD är idag riksdagens minsta partier, och de sitter med och styr landet?

Skola, miljöpolitik och omsorg. Jösses.
Är det inte talande att miljöminister Lena Ek hamnade på 50:e plats av de "100 miljömäktigaste" i Sverige som MiljöAktuellt utsåg för några veckor sedan? Björklund får skäll av Muf:arna och KD kippar efter andan i de sista dödsryckningarna...

Miljöpartiet har legat på ett snitt uppåt 12% sedan november, vänsterpartiet rusar som en nyårsraket uppåt just nu. Såssarna har det lite besvärligare men vi kanske ska komma ihåg att största delen av den här undersökningen är gjord innan S fick en ny partiledare. En vecka stod socialdemokraterna helt utan partiledare...

Det ska bli väldigt spännande att se opinionssiffrorna när S får chansen att börja prata politik igen. Kanske läge att besöka ett privatiserat apotek och höra om de har Valium i storpack, Beckman :-)))