Sidor

torsdag 9 februari 2012

Radio Gävleborg inleder ett nära och intimt samarbete med ABF Gästrikebygden som på sin egen hemsida talar om att man tillhör arbetarrörelsen. Hur går detta ihop med att radion ska vara opolitisk?

Arbetarbladet avslöjar idag på nätet ett intimt och nära samarbete mellan ABF Gästrikebygden och statliga Radio Gävleborg.


Enligt Radio Gävleborg och Sveriges Radios sändningsavtal med staten så ska den statliga radion förhålla sig neutral till politiska partier och politiska budskap. Hur man då får ihop Sveriges Radios samarbete med ABF, när det står såhär på ABF hemsida måste Leif Eriksson faktiskt förklara för invånarna i länet.

Från ABF hemsida:

ABF består av 59 medlemsorganisationer och 54 organisationer med samarbetsavtal. ABF är partipolitiskt obundet, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna, LO och Konsumentkooperationen.

--

Tidigare i veckan så har Arbetarbladet också avslöjat att Gävle kommun nu aktivt arbetar för att en annan gren av den socialdemokratiska rörelsen Unga Örnar ska ta över kommunens fritidsgårdar och fritidsklubbar. Jag vet att det finns idrottsföreningar i Gävle som reagerat mycket kraftfullt på kommunens agerande och att man delar min åsikt om att barn och unga i Gävle på fritidsklubbar ska hållas utanför politisk propaganda. Sjävklart borde inte heller den statliga radion vara lydiga budbärare tillsammans med ABF för att sprida socialistisk propaganda i radion, inte minst eftersom ABF enligt deras hemsida, liksom Unga Örnar gör, talar om att de är en del av den socialdemokratiska intressesfären.

Inga kommentarer: