Sidor

fredag 10 februari 2012

För att jobba med barn och unga på Unga Örnar ska du dela Arbetarrörelsens värderingar enligt den platsannons som är publicerad.

Unga Örnar svär sig i media fria från politiska kopplingar. Det påståendet skulle ha en betydligt högre trovärdighet om inte platsannonsen för tjänsterna var utformade med det tydliga kravet att man ska dela arbetarrörelsens värderingar, dvs man ska vara socialist för att arbeta på Unga Örnar. Uppenbarligen anser sig Unga Örnar det kravet vara så viktigt att man till och med sätter upp det i sin platsannons.

 Jag vidhåller att barn och unga i Gävle ska vara fria från politisk påverkan på sin fritid och det borde ligga i alla politiska partiers intresse snarast se över Unga Örnarns entreprenadavtal med Gävle kommun.SVT Gävle-Dala har ett inslag i ämnet som du hittar här!

Så här var platsannonsen utformad hos Arbetsförmedlingen:

FRITIDSLEDARE - BERGBY - sökes genom arbestförmedlingen
Unga Örnar Bomhus driver sedan många år fritidsgård & fritidsklubb åt närliggande skola på entreprenad åt Gävle Kommun
Besökarna på fritidsgården är mellan 7-16år och barnen på fritidsklubben mellan 9-12år.
All verksamhet bedrivs i våra lokaler på Brynäs-Brynjan & Bergby -Zebran.
Vi har lunchverksamhet på dagar, fritidsklubb på eftermiddagar och fritidsgård på kvällar.
Vi har ett stort utbud läger som sker med ideella krafter.
Sommarverksamheter av olika slag, så som Parklek & Kollon på Limön. ( även i Hemlingby på sportlovet) Sommar tid har vi även caféverksamhet på Limön som byggs på idella krafter till stor del.
Vi söker nu nya medarbetare som tillsammans med våra andra fritidsledare & ombudsman/ föreståndare vill vara med att utveckla Unga Örnar.
Vi kommer i dagarna att starta upp verksamheten i Bergby.
Som fritidsledare kommer du att vara del i all verksamheten som vi har och jobba efter vår verksamhetsidé och trygghetsplan.
Vi kommer att rekrytera timanställda fritidsledare till att vara med i vår & jobba i verksamheten i Bergby på fritidsgården Zebran.
På kvällarna jobbar du med café och fritidsgårdsverksamhet & på eftermiddagarna kommer du jobba i fritidsklubben.
( Lite olika antal timmar på alla tjänster) Vi ger dig stor möjlighet att tillsammans med oss utveckla en verksamhet som är med barn & ungdomar men även en del planering och städning ingår i dina arbetsuppgifter.
Vi ser helst att Du bor i Hamrångebygden.
Vi söker dig som delar arbetarrörelsens värderingar, är idérik, positiv och energisk. Du drivs av en stark vilja att utveckla och utvecklas tillsammans med andra.
Vi jobbar med barn & ungdomarnas "önskningar" och idéer, som grund för att skapa en trygg och händelserik mötesplats för Alla.
Körkort är ett +

3 kommentarer:

Robin Andersson sa...

Wow, äntligen har du källor med, du lär dig!

Dock verkar du fortfarande ha lätt att generalisera. Att dela arbetarrörelsens värderingar behöver inte betyda att en person är med i socialdemokraterna, arbetarrörelsens värderingar står för: solidaritet, jämlikhet, rättvisa och demokrati. Något ALLA partier och människor borde idka.

Snälla lägg ner ditt jävla tjafs om att Unga Örnar driver fritidsgårdar, det finns faktiskt andra sätt att ragga väljare, sätt som INTE förstör för barn och unga!

Lars Beckman sa...

Så det var en ren slump att det råkade vara en aktiv s-politiker som sedemera fick tjänsten? Det här är en värre skandal än jag trodde.

Robin Andersson sa...

Du kanske borde läsa på lite bättre innan du yttrar dig!

Den där platsannonsen handlar om fritidsledartjänst(er) på fritidsgården i Bergby. Dessa har inte tillsatts ännu. Hur kan du påstå att någon av dessa tillsatts till en aktiv s-politiker? Återigen: KÄLLOR TACK!!!