Sidor

söndag 12 februari 2012

Den nya s-ledaren ska nu hårdsäljas till svenska folket. Dubbeluppslag i arbetarrörelsens kvällstidning och inslag i P1 om s och Agenda ikväll.

Nu ska tydligen den nya s-ledaren säljas in till svenska folket av arbetarrörelsen och deras olika medier, och närstående medier. Så idag har statliga P1 återigen handlat om det gamla trötta arbetarpartiet utan ideer för framtiden, och det är ett dubbeluppslag i Aftonbladet och samma s-ledare ska vara i Agenda i den statliga tv-kanalen. Det intressanta är att det återigen handlar om person och inte om politik.

I det senaste valet var det färre än 20 % av dem som hade arbete som röstade på socialdemokraterna och det beror på deras politik. Den tilltalar helt enkelt inte dem som arbetar. När hörde du en socialdemokratisk företrädare senast prata till dem som faktiskt arbetar? När jag hör Raimo Pärssinen och Elin Lundgren nämna ordet arbete så hör det ofta ihop med meningen att de vill ha högre a-kassa eller att andra ersättningssystem ska vara högre, ifall den som jobbar blir sjuk eller arbetslös. Men om man inte har en politik för arbete så kommer det inte heller att skapas jobb i Sverige, om det skulle gå så olyckligt att s skulle komma in i en regering igen. Om s hade styrt sedan 2006 hade en familj där två personer arbetar ha en skatt som var cirka 4000 kronor högre per månad. Det hade inte funnits RUT eller ROT avdrag, och man hade inte kunnat köpa nässpray på ICA butiken. Vi hade inte haft en arbetsgivaravgift för unga under 26 år som hade varit halverad och vi hade inte haft en halverad restaurangmoms. Vi hade inte haft LOV - lagen om valfrihet för äldre - att själv kunna välja sin äldreomsorg.

Man hade inte flyttat ansvaret för nyanlända flyktingars inträde på arbetsmarknaden från kommunernas socialtjänst till Arbetsförmedlingen vilket alliansregeringen har gjort. En person som kommmer till Sverige ska i jobb så snart det bara går.

Vi har gjort ett antal reformer på skolområdet som kommer att leda till att vi får en bättre skola och fler unga kommer att lämna skolan genom att kunna räkna skriva och läsa.

Listan kan göras betydligt längre men helt klart så hade vi alla som bor i Sverige helt enkelt haft det lite sämre med en s-regering. Trots den djupa världsdepression som vi har haft så antalet som arbetar ökat i Sverige sedan 2006.

Så tänk på allt detta, när du nu i Aftonbladet och de de statliga medierna kommer att översköljas med budskapet att nu har (äntligen) s fått en stabil och rejäl ledare. Självklart kommer s kortsiktigt att öka i opinionen men det intressanta är hur det kommer att se ut valdagen 2014. Då ska två regeringsalternativ ställas mot varandra. En enig och samspelt allians som tar ett gemensamt ansvar för Sverige mot vadå? Tre partier som inte ens har kunnats ena sig i en skuggbudget och där två partier v och mp säger att de inte vill samarbete med det tredje s.

Inga kommentarer: