Sidor

måndag 13 februari 2012

Alliansen ledar opinionen tryggt och säkert trots att det är i den här tiden på mandatperioden oppositionen borde leda stort..

Aftonbladet skriver om dagens opinionsundersökning där alliansen leder över oppositionen, även om den s-märkta tidningen skriver att det är jämnt.Nya Moderaterna är fortsatt största parti och s ligger cirka 6 % enheter under Moderaterna.

Den här tiden i mandatperioden brukar oppositionen leda stort. Jag har varit med så länge så jag vet att i mitten av mandatperioden brukade Moderaterna ha höga siffror för att sedan sjunka ihop till valdagen när de konkreta politiska förslagen skulle presenteras tillsammans med ett trovärdigt regeringsalternativ. Nu är situationen den helt omvända vilket Lena Melin konstaterar i en krönika i tidningen. S har inte några kompisar i politiken som vill ta fram gemensamma förslag och gemensamma politiska lösningar. Låt mig bara nämna ett område inom politiken som har stor bäring på vårt län. Vilken gemensam energipolitik skulle s och mp ha tillsammans? Är det en snabbavveckling av kärnkraften som gäller som mp vill och kräver eller är det en utbyggnad av kärnkraften?

Inga kommentarer: