Sidor

fredag 20 januari 2012

Tystnaden i de statliga medierna om det finska presidentvalet - beror det på ointresse eller på att Samlingspartiets kandidat leder stort?

På statliga finska kanalen Yle man kan följa det finska presidentvalet. Det är faktiskt riktigt märkligt tyst om det finska presidentvalet i de statliga medierna i Sverige. Det är tråkigt för alla som är intresserade av det finska valet. Vad beror ointresset på - även i statliga Radio Gävleborg?

Det kan väl inte vara så enkelt att det beror på att Moderata systerpartiets kandidat leder stort? Jag hörde ett inslag med den statliga journalisten som bor i Helsingfors, som är från länet, i en krönika häromdagen. Hon pratade till och med om att hennes dotters vänner skulle rösta på den socialdemokratiska kandidaten om hon fick, och i en bisats råkade hon nämna att Samlingspartiets kandidat förmodligen vinner.

Jag har en mycket intressant RUT rapport där man på mitt uppdrag tittat på hur fria medier i Sverige har utvecklats i förhållande till våra grannländer och EU länder och sedan har jag i en anna rut rapport granskat socialdemokraternas valresultat. Det är bara att konstatera att sedan Sverige fick fria medier i form av alla fantastiska radiokanaler och tv kanaler utanför statstelevisionen så började raset för s. Fria medier har alltid varit socialismens största hot, och i Sverige är vi så vana vid att statliga medier alltid problemformulerar ur ett s perspektiv så det uppmärksammas knappt längre. Att s- ledaren Juholt var med i fråga Doktorn - inte som patient - utan som någon slags expert, är ett tecken på det sämsta från statstelevisionen när man försöker stödja en s-ledare. Nu blev det ett så grovt övertramp och har lett till så många skämt på Sveriges arbetsplatser så det slog nog närmast tillbaka på svt-ledningen och s  ledaren.

Inga kommentarer: