Sidor

onsdag 4 januari 2012

Kommunistpartiet i Kina ger order om att statliga medier ska främja socialistiska värderingar..

Det är faktiskt inte så länge sedan Sverige enbart hade statlig tv och radio. I Kina använder kommunistpartiet de statliga medierna till att främja socialistiska värderingar men det skulle väl aldrig kunna hända i Sverige?

http://www.dn.se/kultur-noje/kina-skar-ner-tv-underhallning


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, godmorgon! Sovit gott de senaste 30-40 åren?

Men ok, man skall ge dig och övriga i etablissemanget, samt dårarna på SVT/SR rätt;
Public Service i Sverige ÄR helt oberoende media, det finns inget yttre påtryckningsmedel som påverkar dem. De bestämmer helt och håller själv hur de skall indoktrinera folket, ingen som betalar tv-licens har någon som helst möjlighet att påverka den politiska inriktningen och programinnehållen. Det bestämmer journalisterna själva. Otroligt att en riksdagsman inte har begripit det.
De censurerar, utelämnar fakta som missgynnar deras önskan om hur de vill att samhället skall vara, fabricerar, tystar ner annat, lyfter obetydliga saker till oerhörda höjder (s.k. drev) och så vidare.
Och dessutom utövar ren terror mot enskilda företrädare för t.ex. politiska partier.

Juholtaffären, en obetydlighet egentligen där man vill visa i det här fallet sossarna vem som egentligen bestämmer - "kom inte hit och våga rör Public Service/SVT/SR nu eller i framtiden för då ser ni här hur det går".
Arkelsten, Stegö-Chilo samma sak.

Och eftersom man årligen får c:a 9 miljarder i licenspengar sätter man dagordningen för övrig media, som är tvingade att följa efter. Dessutom, med dessa enorma summor kan man skita i vad alla utanför tycker och tänker. Man gör som man vill, och kan hålla på med sina kampanjer månad ut och månad in.


Den svenska mediestrukturen är det enskilt största problemet för Sverige, och har så varit de senaste 40 åren.

Var snäll och uttala dig inte om saker du inte begriper.