Sidor

tisdag 27 december 2011

Socialdemokraterna har synts mest på nätet och verkligen fått ut sin politik och får mycket låga opinionssiffror!

Ett parti som har låga opinionssiffror eller valrresultat brukar ofta säga att det beror på att man inte har fått ut sin politik. (vilket i och för sig ofta är sant).

I socialdemokraternas fall så kan man konstatera att de har fått mest uppmärksamhet av alla på nätet enligt DN  - liksom moderaterna men medans Nya Moderaterna får rekordstort stöd så har s nått nya bottennivåer. Det intressanta med det är att s fortsätter att styra sin politik kraftigt vänsterut - med den av revisorerna mutmisstänkte kommunalråd Blank i partistyrelsen medan väljarna flyr från partiet.

Vilka slutsatser av det kommer s att ta? Kommer man att ompröva sin politik när det gäller exempelvis jobbskatteavdraget? S röstade emot 1-4 av jobbskatteavdragen som har gett de som arbetar värdefulla tillskott i plånboken och helt logiskt är man också emot det 5:e jobbskatteavdraget som kommer att genomföras när ekonomin tillåter det.

För en anställd i Gävle kommun eller Landstinget Gävleborg handlar det om cirka 1500 kronor i månaden - netto som Blank och Juholt inte ville att att den värdefulla medarbeten skulle få.

S har förvånansvärt höga opinionssiffror med tanke på hur löntagarfientlig deras politik är. De saknar varje liten tanke om hur jobb ska skapas och de jobb som finns är inte tillräckligt fina för partiet. De röstade följaktligen även emot sänkningen av restaurangmomsen som beräknas ge minst 10 000 nya jobb i Sverige. Att de är emot både rut och rot avdraget gör det hela än mer märkligt.

Men Sverige styrs skickligt och tryggt av en alliansregering och det finns en och annan journalist främst i statliga media som tycker att det är ett problem att s är ett litet parti men för svenska folket spelar det mindre roll.

1 kommentar:

Karpstryparn sa...

Jag är ju inte förvånad, om jag säger så.