Sidor

torsdag 22 december 2011

Nya Moderaterna har lyssnat på Gävleborna!

Nya Moderaterna har under ledning av Roland Nilsson och kampanjansvarige i Gävleföreningen Anders Jansson gjort något så unikt i Gävlepolitiken som att vi har lyssnat på Gävleborna under ett antal lördagar i år, och nyligen presenterade vi en rapport om vad Gävleborna tycker i olika frågor som GD skriver om idag.

Rapporten visar att Gävleborna vill ha många förändringar av politiken i Gävle och vi ska inte heller glömma bort att egentligen vann Alliansen valet i Gävle i avlagda röster.

Om Gävle hade haft en valkrets så hade alliansen fått 28 mandat i kommunfullmäktige och s och v hade fått 27 mandat. Gävle är alltså blått och inte rött men på grund av olika tricks med valkretsindelningarna så styr s Gävle trots att man borde ha två mandat mindre i KF.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"lyssnat på Gävleborna".... ni har ju bjudit in era egna lakajar för att lyssna på.
Varför var tex inte facken inbjudna att yttra sig om arbetsmarksnadspolitiken?????

Du är nästan bättre på propaganda än Goebbles!!!

Picus.V sa...

Vem/vilka är det som trixar nu då?

Inför valet var förutsättningar och reglementen givna. De hade gällt även om en och annan röst hamnat på andra sidan blockgränsen.
Att komma i efterhand med att "OM" förutsättningarna varit annorlunda så hade "vi vunnit" är bland det mest startlöjliga jag hört...

Tittar vi på antalet röster så fick det röd/gröna laget fler röster än det blå. Inget av lagen vill ha SD med på sin planhalva så de kan vi glömma bort.
Ett val är inget "Kalleboll" där spelreglerna kan ändas under eller efter matchen.

Men God Jul på dig Beckman.
Kanske det känns bättre när du vilat upp dig under helgen...