Sidor

tisdag 27 december 2011

Finansministerns signalerar åtgärder mot arbetslösheten inför 2012 i DN

Finansminister Anders Borg signalerar förstärkningar av insatserna mot arbetslösheten inför 2012 i en stor intervju i DN idag. Han signalerar även fortsatta krafttag för att hjälpa in fler invandrare på arbetsmarknaden, vilket är ett viktigt och långsiktigt arbetete som alliansen jobbar med varje dag.

Anders Borg säger;

När Anders Borg blickar framåt mot 2012 hoppas han på att det blir ett lugnare år på finansmarknaderna, men också på att det kommande året ger en ny överenskommelse mellan parterna om att förändra den svenska arbetsmarknaden.

– Det pågår en väldigt intressant process med samtal mellan arbetsmarknadens parter, där också regeringen är inblandad. Det finns i dag en större öppenhet, inte minst från facklig sida. Så snart som avtalsrörelsen är avslutad tror jag att samtalen kan ta ytterligare fart.
Syftet från regeringens sida är att nå fram till strukturella förändringar som kan leda till en bättre balans mellan omställning och trygghet. Målet är att höja den långsiktiga sysselsättningsnivån.

Integrationsfrågorna blir också stora under 2012, poängterar Anders Borg. Han är beredd att vidga den så kallade etableringsreformen, som gäller stöd för nyanlända flyktingar att snabbare komma in på arbetsmarknaden, till att även gälla andra anhöriginvandrare. Han vill även få till stånd en förstärkning av utbildningen i svenska för invandrare.

Men det finns också en annan fråga som han vill diskutera:

– Föräldraförsäkringen utgör ett särskilt problem när det gäller integrationen. Vi har sett att lång frånvaro från arbetsmarknaden ofta bidrar till väldigt låg förvärvsfrekvens bland kvinnor som är utrikes födda. Det kan behövas en översyn av reglerna för att ge dem tydligare drivkrafter att gå från föräldraledighet till förvärvsarbete
--

Detta till skillnad från rasisterna i sd vars enda lösning är att sparka ut alla från Sverige. På vilket sätt det skulle innebära besparingar på statskassan eftersom det är över 700 000 svenskar som går till jobbet varje vecka som inte är födda i Sverige är lite svårt att förstå. Rasisternas partiledare är också den som svenska folket har absolut lägst förtroende för enligt Aftonbladet, vilket är lätt att förstå.

I riksdagen finns det två extrempartier utan politiskt inflytande, v och sd men tyvärr känns det som att media enbart fokuserar på rasisterna men det är lika viktigt att granska och debattera det kommunistiska arvet från forntida östblocket - kommunisterna i vänsterpartiet. Har du hört Lars Ohly önska demokrati i Nordkorea eller Kuba? Fick han ens någon sådan fråga av den statliga radion när han var där förra veckan? Nej, vilket säger en hel del om de åsikter som finns hos vissa anställda i det  statliga radiobolaget, där till och med anställda har gått omkring med en röd stjärna i Gävle på sin klädsel.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt talat,

Tycker det är anmärkningsvärt att du talar om "vi och dom" genom att kalla alla Sverigedemokrater för rasister. Jag tror en mycket liten del av SD's väljare är rasister, men du vill dela in allt i svart och vitt.

Du känner till att samtliga 86 överfallsvåldtäkter i Norge de senaste fem åren är utförda av icke-västliga invandrare, att överrepresentationen av socialbidrag etc för invandrare är ca 8 ggr jämfört med svenskar. Det är detta debatten handlar om, men du generaliserar svepande och har hamnat i ett stort grupptryck.

Tänk lite själv för faen.

Anonym sa...

Kul att du berömmer de 700 000 invandrare som går till jobbet minst en gång i veckan.
Men glöm inte de 500 000 invandrare som INTE går till jobbet.
Det är nämligen dessa 500 000 som är ett kvitto på Sveriges havererade invandringspolitik.
Den ökade kriminaliteten i invandrarområden är bara toppen på ett isberg.

Anonym sa...

Problemet idag är att 600 000 svenskar skall dela på 40 000 lediga jobb.
En ekvation som inte ens Anders Borg kan få ihop.
"Vi ska göra det lättare för invandrare att få jobb.", är det enda vi fått höra.
Kom tillbaka till verkligheten.

Anonym sa...

"Jag tror en mycket liten del av SD's väljare är rasister, men du vill dela in allt i svart och vitt."


"du vill dela in allt i svart och vitt."

Och sedan följer han upp detta med:

"...samtliga 86 överfallsvåldtäkter i Norge de senaste fem åren är utförda av icke-västliga invandrare"

Och skuldbelägger [helt enligt SD retorik (och även 1930-tals retorik)] alla som inte är vita västerlänningar!

Mums mums.

Anonym sa...

Anonym här ovan. Omformulera din otydliga och konstiga kommentar

Newman

Anonym sa...

Anonym,

Fel. Jag skuldbelägger inte alla som inte är vita västerlänningar. Det är du som påstår att jag gör det på sedvanligt inkorrekt sätt. Du förvränger. Jag konstaterar fakta. Förnekar du att 86 kvinnor har blivit överfallsvåldtagna av icke-västliga invandrare? Det är 86 människoöden som har ett stort trauma att leva med för resten av sina liv.

Sluta fokusera på rättigheter och se även till skyldigheterna.

Och nya mord i Malmö de senaste dagarna. Det är enkelt att se ett samband, även om många invandrare sköter sig.

Alltså bör Moderaterna arbeta för en minskad invandring så att allting kan gå i takt.

Nicklas sa...

Kan man få en källa på att SD vill "sparka ut alla från Sverige"?

Sedan en liten fråga. Vad kommer ditt något märkliga behov av att hela tiden komma med invektiv ifrån? "rasister" "kommunister" och liknande uttryck är flitigt förekommande i dina alster. Du tror inte att folk kommer ta dig lite mer seriöst om du försöker uttrycka dig som en vuxen person istället för som någon slags pubertal haverist?

Anonym sa...

Lars,

Några enkla frågor.

1. Är alla som röstar på SD rasister enligt dig?

2. Varför bor alla journalister och politiker ur etablissemanget själva sverigedemokratiskt? Här en länk på hur de bor och ingen bor mångkulturellt utan har valt att bosätta sig rasistiskt.

Länk: http://aktualia.wordpress.com/2010/07/26/mangkulturellt-hyckleri/

3. Hur ska vi få bukt med överfallsvåldtäkterna där icke-västliga invandrare är kraftigt överrepresenterade?

// Undrande

Skånedemokraten sa...

700.000 utlandsfödda går till jobbet varje vecka, för några veckor sedan nämnde integrationsminister Ullenhag siffran 600.000. Glädjande att ytterligare 100.000 utlandsfödda fått jobb de senaste veckorna...

700.000 utlandsfödda går till jobbet varje vecka. Hur många av dem går till arbetet 8 timmar varje dag, en siffra som aldrig nämns.

Enligt Riksdagens egen utredare Jan Ekberg uppgår invandringens nettokostnaden till mellan 1,5-2 procent av Bnp, i kronor 40-60 miljarder.

Att du sen väljer att kalla Sd för rasister är ungefär lika kontraproduktivt som att anklaga alla muslimer för att vara terrorister... Dessvärre är det ett av dina vanligaste argument. Merkel, Sarkozy och Cameron har alla givit uttryck för att mångkulturalismen är ett stort misslyckande. När Jimmie Åkesson ger utryck för samma åsikter är du och din partikamrat Reinfeldt snabba med att anklaga Åkesson för att göra skillnad på folk och folk. När Sakrozy, Merkel och Cameron säger samma sak är ni tysta.

Ni gör helt sonika skillnad på folk och folk beroende på vems mun en specifik åsikt kommer ifrån. Att göra skillnad på folk och folk brukas kallas för rasism med ett finare ord...

Anonym sa...

Lars,

Jag ställde tre frågor till dig i egenskap av skattebetalande medborgare. Jag är nyfiken på ditt resonemang.

Vidare undrar jag hur ni kan låta Lena Sundström och vänstern styra Sveriges invandringspolitik? Också märkligt hur man kan gå åt motsatt håll när Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, det bör ju betraktas som en opinionsyttring av folket.

En annan sak jag inte förstår är varför SD har mest stöd där det bor flest invandrare. Beror det på att s.k. rasister väljer att flytta till invandrartäta områden, eller tvärtom, att invandrare flyttar dit det bor många rasister? Märkligt samband i så fall.

// Undrande