Sidor

torsdag 23 juni 2011

Varför behövs det vinstrika företag? Fråga de anställda på SAAB! Går det att få fram pengar idag eller kommer den statliga lönegarantin att medarbetarna lön?

På kommunfullmäktigedebatten i Gävle i måndags tävlade socialisterna om att gå upp i talarstolen och rasa mot företag i allmänhet men i synnerhet mot de företag som gör vinst. Fråga de anställda på SAAB idag som inte kommer att få lön om de delar den uppfattningen. Den bästa anställningstryggheten är att arbeta i ett företag som går med vinst och tryggheten på arbetsmarknaden ligger alltid i första hand på att det ska vara lätt att få ett nytt jobb om det gamla försvinner.

Företagsledningen i SAAB verkar ha gjort allt man kan och lite till för att rädda företaget men om vi bilköpare väljer andra märken så är det inte lätt att överleva som liten biltillverkare....Nu håller vi tummarna att något magiskt händer under dagen så att pengar kommer fram till de anställdas löner för i annat fall kan det inte finnas någon annan åtgärd än att sätta bolaget i konkurs så att medarbetarna får ut sin lön via den statliga lönegarantin....

Inga kommentarer: