Sidor

tisdag 14 juni 2011

Fackförbundet Byggnads sparkar anställd som klagade på arbetsmiljön!

Arbetarbladet skriver om fackförbundet Byggnads som sparkat en medarbetare som klagat på dålig arbetsmiljö. Ska man skratta eller gråta?

Jag har tidigare bloggat om just arbetsmiljön på Byggnads Gävleborg och det är bara att konstatera att deras trovärdighet i frågor om arbetsrätt och arbetsmiljö är noll. och därefter noll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte annat en hålla med men det är definitivt gråta man skall arbetsmiljön på Byggnads i Gästrikland är till och med sämre än det går att föreställa sig. Man måste ha arbetat där under Herr Berglinds epok som personalansvarig för att förstå. Vi är ett antal människor som arbetat där och slutat pga problem som härrör sig till personalansvarige. Att använda ordet kränkande är ingen överdrift utan snarare en underdrift.Det mest beklagliga är att även förbundsledningen med Hans Tilly i spetsen känner till problemen men väljer att låtsas som ingenting. Att sen tala om solidaritet osv när den sämsta arbetsgivaren är dom själva fy fan. Tidigare anställd

Anonym sa...

Man tycker att dessa problem inte borde finnas över huvud taget, men att det finns inom fackföreningsrörelsen är en ren skam.
Jag har också arbetat på denna avdelning och jag kan inte annat än att hålla med föregående talare...
Jag har varit i kontakt med förbundet att antal gånger om arbetsmiljön på nämnda avdelning, men har inte fått något gehör för mina åsikter.
Har herr Berglind ett sånt stort inflytande så att till och med förbundet blundar?
Jag brukar tycka att man inte skall vara anonym när man tycker till om dessa saker, men i detta fall väljer jag att vara det då jag vet vad vissa personer är kapabla till...