Sidor

fredag 10 juni 2011

Arbetarbladets ledarsida hyllar rödbruna samarbetet?!

Arbetarbladets ledarsida skriver om Fas 3 samarbetet i Riksdagen mellan oppositionen men Arbetarbladet kommenterar inte det faktum att s och sd nu samarbetar aktivt med varandra. Uppenbarligen hyllar alltså ledarsidan det brunröda samarbetet men betyder det också att ledarsidan vill att s gör upp med sd i andra frågor? Var går gränsen och är det inte rimligt av ledarsidan att s och sd förhandlar fram en gemensam lösning för dem som nu får hjälp i Fas 3 men som tidigare gick hemma med passiva ersättningar?

Enligt beräkningar kostar s och sd samarbetet, om Regeringen skulle genomföra det, 3-5 miljarder. Är det inte då rimligt att s och sd förhandlar fram gemensamt med v och mp finansiering för detta?

Politik är att ta långsiktigt ansvar för hela Sverige med långsiktiga och trovärdiga lösningar. Oppositionen kan inte samla ett fotbollslag tillsammans och än mindre styra Sverige. MEN det är pinsamt att Arbetarbladets ledarsida hyllar det röd-bruna samarbetet!

Var är Kennet Lutti? Hade han hyllat ett s och sd samarbete? Tillåt mig tvivla.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde faktiskt skämmas att ens skriva som du gör allt för att söndra o härska det lär väl alla politiska ungdomsförbund ut till dom som inte fattar bättre därför inte mina barn får gå på sådana väckelsemöten innan dom är gamla nog att skapa sig en egen värdering av vad dom står upp till och kan lova dig att vi har vitt skilda åsikter om vem som borde leda landet med respekt för varandras åsikter.

Hade du varit seriös i din artikel hade du sagt S till sammans med MP, V och SD har röstat mot Fas3 då hade jag trott på dig som politiker!

Jag förstår inte varför vanligast förekommande som M inte kan låta bli att hålla på med en massa patetiska tillhyggen värsta sandlådenivån och jag anser att man borde kunna kräva lite mera vuxet beteende från någon som är folkvald!

Är det inte på tiden att M tar ansvar för dom negativa konsekvenserna av sina politiska beslut/reformer folk dör (genom självmord sker med utförsäkrade och en del Fas3) ju faktiskt pga dem och styvnackat hålla på något när alldeles för många medborgare lider är för mig helt obegripligt inte är det folkets röst utan andra intressen som spelar in!

Till o med inför valet 2010 var det nödvändigt för M att ljuga om hur hårt utförsäkrade fått det genom att påstå till presumtiva väljare att det var inte alls som Oppositionen sa även om vi som faktsikt tittade närmare på dom bitarna upptäckte att det var helt sant och mycket värre än det som sagts offentligt!

M skyller ofta på att S delade ut bidrag till höger o vänster men är det något parti som verkligen satt i system att vara ett bidragsparti så är det ju i allra högsta grad Nya Moderaterna undrar om det ens finns en ände i vad ni kan tänkas vilja betala bidrag för med undantag av dem som inte har något värde som om de har tur kan få socialbidrag för att klara av att bla köpa livsnödvändiga medeciner, mat för dagen osv..

Mycket är konstig och som det verkar så är M starkt medborgarfientligt ovanpå det oansvariga för sina egna politiska beslut/reformer alltid ska det skyllas på någon annan..

Något jag har lärt mig av allt det här är att från att aldrig egentligen varit politiskt intresserad så kommer jag för all framtid rösta på det parti som är rädd om människor som de företräder och jag betvivlar starkt att M någonsin kommer komma upp i den ligan inte ens i närheten.

Kommer säkert aroganta översittar kommentarer från andra M kan ju hjälpa dig Lars Beckman att stå upp till er låga syn på människor i mitt land!

Ps: M och S är lika skyldiga båda 2 att SD kom in i riksdagen det borde även du kunna förstå dom är ett missnöjjesparti och ju mer ni politiker öppet mobbar SD ju mer mark kommer de få har inte det lagit dig.. M kanske skulle gå i koalition med SD troligen är det enda sättet där ni kommer kunna säkra en framtida valseger.DS:

narran sa...

S, V och MP borde verkligen ta ansvar och inleda ett öppet sammarbete med SD för att få till stånd ett misstroende votum mot sittande regering. Detta efter den häpnadsvväckande arrogans man sett från alliansens företrädande i uttalanden i media sedan fas3 beslutet. Det är ett demokratiskt land ni ska styra ingen lekstuga. Dessutom verkar alla alliansare ha glömt bort att ni forfarande sitter i regeringsställning pga att ni har stöd av SD annars hade Reinfeldts regering fått avgått. Ni är en MINORITETS regering och måste förankra era förslag hos minst ett av opositionspartierna för att kunna regera. Att SD i bland röstar med vänsterblocket är inte konstigt eftersom att en stor del av SDs väljare är fd vänsterblocksväljare som tröttnat på en ansvarslös invandringspolitik och då framför allt alliansens införande av arbetskraftsinvandring när vi har rekordhög arbetslöshet.

Anonym sa...

Ni moderater förnekar er inte!
När SD röstar som ni vill så är det efter deras egen fria vilja.
När SD röstar med oppositionen så skriker ni som små ungar med grus i ögat i sandlådan, för att SD är i allians med dem.
Med er = egen vilja
Med andra = samarbete, allians
Moderat verklighetsuppfattning = TOTALT FRÅNVARANDE!
Att du sedan basunerar ut dessa infantila uttalanden säger bra mycket mer om din intelligens än den gör om dina politiska motståndares och svenska folkets, för vi är inte dumma utan kan med all önskvärd tydlighet tolka det som skrämselhicka hos er och edra penningdonatorer som löper risken att mista edra mutor som betalas med statliga medel!