Sidor

torsdag 19 maj 2011

Vad kostade teaterjippot för oss skattebetalare?

Gefle Dagblad skriver om teatereventet som var i Gävle förra veckan men det som inte framgår av artikeln är hur mycket de offentliga aktörerna betalt för arrangemanget.

3 kommentarer:

Anders H sa...

Det faktum att det inte gick att hitta ett enda ledigt hotellrum i Gävle under Teaterbienalveckan tycker väl ändå på att näringslivet också fick sitt ut av en satsning som primärt handlade om att vårda och utveckla kulturarvet..?

Anonym sa...

Men käre lille Lars, nu är väl Du ute och cyklar i det blå.
Om Du hade läst artikeln lite noggrannare så står det att biennalen omsatte ca 14 msek, vart gick dom? Ja inte till kommunen.I artikeln står det att 1587 personer besökte arrangemanget och att man räknar med att de spenderar ca 3.000:-/person/dag dvs 8-10 MILJONER spenderades på hotell/mat/taxi m m till de lokala företagarna, dvs mer än hela årsomsättningen för ett mindre företag. Jag har ingen aning om vad det kostade kommunen men förmodligen betydligt mindre än dessa summor alltså ett bra exempel på skatteväxling, kommunen betalar och de lokala företagen tar hand om intäkterna, eller räknas inte dessa intäkter eftersom de är beroende av ett kommunalt arrangemang?
Om Du hade fortsatt att läsa artikeln så hade Du sett alla positiva kommentarer: "Vilken trevlig stad", "Vi kommer gärna tillbaka". Säg att 10% av besökarna kommer tillbaka och spenderar 2 dagar i stan då blir intäkten till våra lokala företag 158*3000*2= 948.000:- alltså nästa 1 MILJON utan att företagen behövt lägga ut en enda krona i marknadsföring.
Du skrev i helgen: "Våra politiker går på teaterjippo i stället för att hjälpa de lokala företagen", det var kanske det som dom gjorde, besökte ett ställe med många människor som ej bor i Gävle, vem vet dom kanske träffade och övertalade någon att titta på Gävle som en framtida bostadsort och det kan ju till och med vara en företagare.
Förresten vad gjorde Du själv? Du som kallar dig "Länets riksdagsman" tog Du ochså changsen att träffa nya människor och berätta om fördelarna med vårt län? Nejvisstja Du högg ju ved, varför det? Varför fick inte ett lokalt företag uppdraget att hugga din ved? Då hade det ju skapats sysselsättning, nåt som Du klagar på att det är brist på. Eller ännu bättre, varför anställde Du inte en Fas 3´re? Då hade ju Du fått 250 spänn i handen och en arbetslös hade fått åtminstone en dag med en vettig sysselsättning i stället för att tillbringa dagarna på ett företag som bara skapats för att håva hem bidragen utan att erbjuda ev vettig sysselsättning.
Jag har följt din blogg under en tid och insett att Du är en rabiat sossehatare men varför kan Du inte erkänna att det faktiskt görs en och annan positiv sak även i Gävle. Med tanke på att Du påstår dig vara "Länets riksdagsman" så ycker jag att dina inlägg om biennalen endast är pinsamma.

PS Du som brukar vara blixtsnabb att kommentera alla väljarundersökningar, varför har Du inget att säga om dagens undersökning där det skett stora förändringar och vänsterblocket är i majoritet och "s" åter det största partiet, eller är det bara som den förra partisekreteraren sa i TV i morse "endast ändringar inom felmarginalen". DS

Lars Beckman sa...

Det är går säkert att räkna hem men då skulle ju verkligen Gävle kommun ha allt att vinna på och att gå ut och berätta om de minst 3.5 miljoner som man betalt för de 1 000 besökarna. Samma kommun som inte hade råd med 100 000 till cityfesten som Gävleborna uppskattade och som var en av Sveriges största gratisfester..