Sidor

tisdag 17 maj 2011

Tidningen Riksdag och Department avslöjar det omfattande samarbetet mellan s och sd. När ska Arbetarbladets ledarsida kommentera det?

Tidningen Riksdag och Department avslöjar det omfattande samarbetet mellan s och sd i det senaste numret. S sa före valet att de aldrig aldrig aldrig skulle samarbeta med s men inte minst Raimo Pärssinen har slutit centrala överenskommelser inom Arbetsmarknadsutskottet med sd.

SD själva säger:

Vid ett par tillfällen har det förekommit lite mer informella kontakter och jag har fått frågan ”kan ni godkänna det här?”

Regeringens linje är glasklar och även gruppledarna för alliansen är mycket tydliga. Det ska inte förekomma samtal med sd ledamöter. Att man sedan säger hej till varandra och pratar om väder och vind är mera naturligt. Det är sd politik som vi på alla sätt bemöter och invänder oss emot, inte nödvändigtvis personerna som framför deras usla politik och människosyn.

På den här bloggen har jag ställt frågan ett antal gånger om när Arbetarbladets s-märkta ledarsida ska förklara det faktum att s väljer att samarbeta med sd i centrala frågor inom arbetsmarknadspolitiken. Ylva Johansson bjöd till och med in sd till överläggningar men Arbetarbladets ledarsida är tyst i dessa frågor.

Det kan inte tolkas på annat sätt än att de samtycker med Raimo Pärssinens och andra socialdemokraters agerande. Det är nog fler än jag som skulle ha velat veta vad Kennet Lutti hade ansett om detta agerande.

Var har hans fredagskrönikor tagit vägen förresten?

Inga kommentarer: