Sidor

måndag 16 maj 2011

Idrottsrörelsen i Gävle vill ha samarbete med politiken!

Det var ett mycket intressant möte med Gästriklands idrottsförbund, som hade bjudit in Riksdagsbänken från länet till möte. De ville verkligen samarbeta med politiken i en rad olika frågor och de känner att de inte har det samarbetet idag med kommunledningarna, vilket är en viktig signal i sig.

Bl a moms på ideella vill man inte ha, man vill samarbeta om stora event mm mm. Ett bra och givande möte där man konstaterar att idrottsrörelsen känner sig förfördelad jämfört med kultursektorn i Gävle och Gästrikland. Jag förstår dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En itressant fråga, men som förslaget ser ut är det faktiskt inte så många klubbar som drabbas. Utan det är främst stora lagidrottsförengar, synd att inte RF har gjort en beräkning på hur många (%) av alla klubbar som drabbas. Det låter i deras debatt som om detta gäller alla klubbar.
Martin på Skatteverket (och aktiv inom idrotten)

Lars Beckman sa...

Tack för din kommentar Martin. Sverige har som du vet försökt få en hög beloppsgräns som innebär att det är få föreningar som skulle beröras men idag vet vi inte vilken gräns det eventuellt skulle bli, men det är också en fråga om att det blir ökad administration om förslaget blir verklighet och vem vill då bli ledare i framtiden?