Sidor

fredag 27 maj 2011

Företrädare för den privata lokalradion vill avskaffa radioskatten - men har fel när man skriver att det bara är en folkpartist som vill avskaffa skatten..

Företrädare för den privata lokalradion skriver ett debattinlägg i sydsvenskan idag om att man vill att alliansregeringen ska avskaffa den koncessionsavgift som hämmat branchen så länge, den s.k radioskatten.

För den som följer debatten i Expressen och Mediavärlden och läser den här bloggen så kommer det knappast som någon chock att vi även är ett antal Riksdagsledamöter från Moderaterna som också tycker att det är dags att lämna koncessionsavgifter på media bakom oss, så ett bra debattinlägg från radiobranchen tappar lite kraft när man så ensidigt lyfter fram folkpartiets utspel i frågan...Men jag förstår också frustrationen från branchen. Man vill så gärna utveckla etermedia i Sverige men hämmas av koncessionsavgifterna. Tänk om någon väckte tanken på att dagstidningarna i Sverige skulle betala miljarder i koncessionsavgifter.. Det vore helt otänkbart politiskt men inom etermedia så är det fortfarande möjligt att ha en sådan skatt på det fria ordet.

Alliansregeringen fortsätter att utveckla och förbättra Sverige och den här viktiga näringspolitiska frågan måste lösas.

Inga kommentarer: