Sidor

tisdag 3 maj 2011

Företagsklimatet i Gävle och Gävleborg kraftigt försämrat enligt Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv redovisar utvecklingen för det lokala företagsklimatet idag och det är bara att konstatera att det verkar vara fritt fall för utvecklingen i Gävleborg vilket också Arbetarbladet och Gefle Dagblad skriver om. Gävle som ska vara motor i länet för hela länets utveckling rasar 19 placeringar till plats 229! Efter att ha lyssnat på KF igår där v och mp tävlade om att svartmåla företag som vill skapa jobb och utveckla Gävle så är det lätt att förstå varför Gävle rasar. Samma kommunledning klarar inte av att flytta ett cykelställ på tre år heller - så hur ska man kunna sköta en kommuns utveckling?

Lite förvånande att Ockelbo rasar 38 placeringar men trots det så ligger man bäst till i länet på plats på plats 94.

Sämst företagsklimat i länet och nästan i hela Sverige tycker företagen i Hofors att det är. Plats 282 och minus tre placeringar på listan. Här krävs det krafttag från kommunledningen och man kan börja med att åka på studiebesök hos sina partivänner i Ockelbo för att få ett recept om hur man ska göra.

Vi kanske skulle byta namn på hela Gästrikland till Ockelbo och försöka ta till oss deras arbetssätt med dialoger och samslösningar för att utveckla företagsklimatet?

Uppenbarligen räcker det inte med att tjänstemännen sitter i olika möten med varandra och skriver fina planer - utan det krävs aktiv handling för att även förbättra företagsklimatet. Regiondirektören Mats Törnqvist som kritiserat Regeringens omfattande satsningar på infrastruktur kanske skulle kunna flytta till länet och på ort och ställe förstå varför företagen tycker att hans uppdragsgivare inte gör ett bra jobb för att skapa förutsättningar för jobbskaparna? Samma Mats Törnqvist borde även läsa tidningen Riksdag och departement som konstaterar att s satsade mindre på järnvägen under sina år vid makten än vad alliansregeringen har gjort... Infrastruktur är en del av rankingen av företagsklimatet.
Att Hudiksvall rasar kan inte belastas den nuvarande kommunledningen eftersom mätningen skedde strax efter det att den nya kommunledningen tog över utan det är de närmsta åren som kvittot kommer att komma på deras arbete och med tanke på allt gott de har gjort på kort tid så kommer den belöningen att komma till hösten eller året därefter. Det tar lång tid att bygga upp ett nytt förtroende - men det går på mycket kort tid att förlora det..

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej, jag är fru Heather White, ett privat utlåning lån företag. Vi är för närvarande och är specialiserade på att ge ett slutet av året lånet, jul lån, nyår lån för att betala av alla kooperativ lån som du befinner dig på nu vi ger en unik möjlighet lån för dig att betala dina räkningar och personliga skulder och äger ditt företag. lån ges till privatpersoner och företag på en mycket låg ränta på 2% ränta. Så kontakta oss idag via e-post: (qualityloanfirms@asia.com)
(heatherwhiteloanltd@gmail.com). Kom och upplev skillnaden i våra tjänster.

Unknown sa...

Apakah Anda mencari pinjaman? Atau Anda ditolak pinjaman oleh bank atau lembaga keuangan untuk satu atau lebih reasons? Anda memiliki tempat yang tepat untuk solusi pinjaman Anda di sini! John Frank pinjaman investasi memberikan pinjaman kepada perusahaan dan individu di tingkat bunga yang rendah dan terjangkau sebesar 2%. Silahkan hubungi kami melalui e-mail hari ini di johnfrankloaninvestment@gmail.com