Sidor

tisdag 8 mars 2011

Stig Malm; S är stalinistiskt och jag skäms över att vara socialdemokrat- det är innehållet i politiken han menar?

Stig Malm säger vad han tycker i Svenska Dagbladet på nätet. Den tidigare LO ordföranden är valt ombud till s-kongressen och han säger följande om den interna partiprocessen:

- Det är ett rent spektakel som är ovärdigt ett socialdemokratiskt parti att behandla folk på det här sättet. Vi är valda för att gå dit och välja en partiledare, inte för att gå dit i stalinistisk anda och rösta på det vi blivit tillsagda, säger han till TT. - Jag är vald av medlemmar i en valkrets, där 17 ombud kandiderade och fem skulle väljas. Det var en stor apparat med alla medlemmar inblandade, och sen håller vi på med det här apspelet, det är förfärligt. Jag skäms över att vara socialdemokrat, säger Malm.

--

Det är nog snart bara en statliga radion i länet som fortfarande hejar på samma parti fortfarande och som problemformulerar glatt vidare i samma anda. Behöver jag påpeka att de inte kom på någon av de två pressträffar som jag arrangerade igår om hotet mot småföretagarna i länet där de kan råka ut för minst 8-10 miljoner i ökade kostnader om man inför en skatt på handelsgödsel. Det stämde väl inte med deras retorik och problemformulering.

Vad tycker socialdemokraterna i länet om den interna partiprocessen? Delar Elin Lundgren och  Raimo Pärssinen Stig Malms kritik? Vad tycker Carina Blank? Vad tycker Peter Kärnström? Det vore intressanta frågor att få svar på. Ni får gärna svara här på bloggen.

2 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det kan vara farligt att kasta skit när man sitter på en gödselhög, Lars! Det sprätter gärna tillbaka och så mycket bättre är inte moderaterna. Skillnaden är bara att sossarna innehaft regeringsmakten så länge att de tagit den för givet och maktsugna politiker har däregenom sugits upp av rörelsen som försett dom med livslång ekonomisk ersättning. Samma fenomen händer inom alliansen nu. Se bara på stolpskottet Birgitta Ohlsson som ett exempel.

Anonym sa...

Lars verkar ju vara köpt av ett norsk oljebolag....... men det är ju populärt bland Moderater (Carl Bildt är ju fortfarande köpt av Lundin Oil) - det är gött att vara Moderat!!!
Eller hur??

Mycket pengar kvar i plånboken.....