Sidor

måndag 28 mars 2011

Som vanligt säger socialdemokraterna i Gävle en sak men gör en annan i verkligheten. Inte så konstigt då att det är "fulgas" i Gävles enda biogasstation..

GD och den statliga radion tar upp det faktum att Gävle kommun inte har biogas i sin enda tankstation för gas.

GD skriver;

Den så kallade biogasmacken har snart funnits i Sörby urfjäll i ett halvår. Varje vecka säljs 7 500 kubikmeter gas till bussbolag, taxibolag och privatpersoner som tror att de gör en miljöinsats genom att fylla tankarna med ett förnyelsebart drivmedel.Men då tror de fel.– I början köpte vi biogas från Katrineholm som räckte i en vecka, fjorton dagar. Sedan dess har vi köpt naturgas från Aga, säger Per-Arne Vahlund.Det är skillnad på gas och gas. Biogas kallas den metan som redan finns ovan jord och utvinns ur exempelvis reningsslam och slakterirester.
Naturgasen är metan som plockas upp ur marken på samma sätt som olja.

– Biogasen är förnyelsebar och naturgasen fossil. Vi blev glada när Gävle fick en gasmack, men det är viktigt att vara tydlig och inte blanda ihop begreppen, säger Mattias Goldmann, talesperson för föreningen Gröna bilister.

---

Vem är förvånad? För socialdemokrater är det vanligt att man i retoriken säger en sak men gör en annan. Pinsamt sa Bull - Pinsamt sa Bill.

3 kommentarer:

Unknown sa...

som att Alliansen har lämnat bidragssystemen och övergått till arbetslinjen......... säger en sak - gör en annan.

Aldrig tidigare i Sveriges historia har så mycket BIDRAG gödslats ut över landets arbetsgivare - främst i form av FAS3 pengar..... miljon efter miljon rullar ut till företag för att förvara långtidsarbetslösa - för någon anställning kan man knappast kalla det.

Kasta inte med sten - när du bor i ett hus av glas.

Lars Beckman sa...

Den värsta arbetsgivaren med din retorik är alltså S styrda Gävle kommun som har "fått" mest pengar i Sverige enligt en nyligen sammanställd lista i TV 4.Så då stämmer min retorik ännu bättre. S säger sig vara emot systemet med nuvarande politik och använder det mest själv i Sverige.

Picus.V sa...

Oj – värst vad du blev "miljömedveten" helt plötsligt...
Tyvärr Beckman, men trovärdigheten är som vanligt på lägsta nivå.