Sidor

onsdag 2 mars 2011

OM alkoholhandläggaren var så säker på att beslutet i Gävle kommun var rätt - varför krävdes det i såfall 14 sidor och 17 bilagor till som skickades till rätten?

Idag rapporterar media om den förhandling som varit i Förvaltningsrätten om Brynäs viktiga alkoholtillstånd. Det är en sak som gör mig fundersam. Om Gävle kommun var så säker på att det beslut som man tog - varför har man sett sig tvungen att komplettera sitt underlag med 14 sidor text fyllda med skvaller och andrahandskällor - och 17 bilagor?

Det borde väl ha räckt med det beslutsunderlag man hade från början eller medger man indirekt att det var ett alldeles för tunt beslutsunderlag och nu försöker man verkligen övertyga rätten att det man gjorde var rätt?

Fortsättningen blir intressant att följa och jag vet att det är många företagare som känner sig rättslösa i Gävle gentemot den aktuella avdelningen och jag vet också att det nu planeras saker inom restaurangnäringen för att skapa en bättre situation för den enskilda krögaren. Det är bra och visar på stor handlingskraft från näringen i Gävle. Det är dock obegripligt att inte Gävle kommuns politiska ledning tar sitt arbetsgivaransvar för att lösa upp situationen, detta oavsett var rätten sedan kommer att besluta om. Det är inte rimligt att det råder ett närmast undantagstillstånd mellan näringen och den aktuella avdelningen. Vem tjänar på det? Inte är det Gävle som turistort i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

... och vad tjänar du på detta då?

Märker du inte att dina egna kommnetarer är förtal och rent skvaller.