Sidor

lördag 26 mars 2011

Mejlbombning från Djurens rätt.

Djurens rätt har satt upp en mejlfunktion där de ber intresserade att mejla till ledamöter och ersättare i miljö och jordbruksutskottet angående beslutet nästa vecka om minkfarmar i Sverige. Det är självklart en demokratisk rättighet att mejla sina riksdagsledamöter men massmejl påverkar inte beslutet.

5 kommentarer:

Peter Nilsson sa...

Vi har faktiskt inte satt upp en mejlfunktion. Vi har samlat de e-postadresser som redan finns på riksdagens hemsida - och uppmanar de som vill höja sin röst för minkarna att formulera sitt eget mail. Det är något annat än massmejl. Bara så att rätt blir rätt.

Hälsningar,
Peter, webbansvarig på Djurens Rätt

Anonym sa...

"Det är självklart en demokratisk rättighet att mejla sina riksdagsledamöter men massmejl påverkar inte beslutet." Nej, för vi skiter i vad de svenska medborgarna har för åsikter, vi kör vårt eget race inom klubben för inbördes beundran....

Lars Beckman sa...

Svar till anonym: Beslut i Riksdagen formuleras i utredningar och utskott under lång tid och inte efter mejl under en helg. Att däremot utreda och hitta en långsiktigt hållbar politik även inom pälsnäringen är viktig. Jag är säker på att djur i Sverige har det bättre än i andra länder eftersom vi har en sträng lagstiftning jämfört med omvärlden.

Unknown sa...

Lagstiftning eller ej, lagbrotten inom pälsnäringen (samt största delen av köttindustrin) påföljs inte, och Sverige är således inte ett dugg bättre än länder helt utan djurskyddslagar.

Anders Ekelund sa...

Anders Ekelund heter jag. Jag är aktiv moderat i Partille kommun utanför Göteborg. Jäg är även medlem i Djurens Rätt. Vad som gör mig så ledsen är att många riksdagsledamöter oavsett politisk färg är helt blinda för att pälsdjuren lever under koncentrationslägerliknande förhållanden. Vad hjälper djurskyddslagar när man inte tar hänsyn till dem och istället aktivt arbetar för att tortyren av djuren skall fotsätta?