Sidor

fredag 4 februari 2011

Lutti och Wennberg på Arbetarbladets ledarredaktion skulle behöva göra företagsbesök..

Att sitta ner och lyssna på människor, oavsett om de råkar vara företagare eller inte, kallar ledarsidan på Arbetarbladet att lyssna på skvaller.

Jag delar inte alls den uppfattningen. Det är viktigt att faktiskt tillbringa rätt mycket tid att lyssna på människor för att kunna bilda sig en egen uppfattning i viktiga frågor. Jag har under hösten suttit ner med de som jobbar i äldreomsorgen i Gävle, barnomsorgen och samåkt med polisen. Jag har också träffat rektorer och lärare och pratat om deras arbetssituation.

På det sättet blir man en bättre politiker enligt principen två öron och en mun. Jag har också suttit ner med företrädare för restaurangnäringen i Gävle och fått höra häpnadsväckande förstahandsuppgifter från dem om hur företrädare för Gävle kommun uppträder i sin myndighetsutövning. Det kallar ledarsidan på AB att lyssna på skvaller. Vi har helt olika uppfattning om det, men det kanske vore bra att även Lutti lämnar sitt varma och sköna kontorsrum och går ut och lyssnar på människor och deras berättelse och inte bara för partiets synpunkter rakt av utan att själv värdera den information som finns men då kanske verkligheten skulle komma i vägen för megafonen?

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet, Lutti vill inte lämna sitt rum för då får han höra sanningen om hur det fungerar i Gävle Kommun.