Sidor

tisdag 11 januari 2011

Välberättigad kritik från Moderaterna i Gävle mot kommunalt rökförbud!

Inger Källgren Sawela gör ett uttalande i statliga Radio Gävleborg om det rökförbud som socialdemokraterna har infört de kommunalt anställda. Inger har en viktig poäng i att medarbetare som röker måste kunna få göra det på sin fikarast.

Jag som inte röker, och har aldrig gjort, delar helt Ingers åsikt i den här frågan. Vad vuxna människor gör på sin fikarast ska inte politiker bestämma om.

3 kommentarer:

Anders W Jonsson sa...

Det påverkar den gamla som ligger i sin säng på det särskilda boendet om undersköterskan använder rasten till att röka. Det påverkar barnen om de dagligen ser hur läraren använder fikarasten till att röka.


Känns dessutom på lukten. Vad den anställde gör på ledig tid har inte arbetsgivaren med att göra men fikarasten är inte ledig tid.

Lars Beckman sa...

Jag har samma uppfattning som dig, dvs en rökare ska inte påverka verksamheten negativt, men det borde gå att lösa genom att man byter rock osv, eller att man inte tillåter förskolärare att röka inför småbarn, som jag har för mig att vi beslutade när vi satt tillsammans i en nämnd. Men min kritik mot rökförbudet handlar om på vilket sätt politiken ska ingripa i enskilda människors liv.
Ska vi förbjuda Coca-cola eller chokladbollar också?

Picus.V sa...

Nu är du ute och politiserar igen.

Det är så uppenbart. Det handlar inte om rökning, vad folk gör på sina raster.
Verkligheten enligt ditt synsätt handlar om Gävle Kommun, "den sämsta av alla sämsta" av alla kommuner för att vi har
– och har haft – ett visst styre, "sedan rösträtten infördes"...